BERTOMEU OČEKUJE NAVIJAČE NA FAJNAL-FORU EVROLIGE: Dobar je znak da je publika počela da se vraća!
Foto: epa/andrej cukić

Dok god nada postoji

BERTOMEU OČEKUJE NAVIJAČE NA FAJNAL-FORU EVROLIGE: Dobar je znak da je publika počela da se vraća!

Utakmice završnog turnira prenose se u više od 200 zemalja. Prošlogodišnji turnir otkazan je zbog pandemije korona virusa

Objavljeno: 14:26h

Prvi čovek košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da se nada da bi ograničeni broj navijača mogao da prisustvuje završnom turniru tog takmičenja u maju u Kelnu.

- Naravno, ne puna hala, to je sigurno. Još je rano reći da li će navijačima biti dozvoljen ulaz u dvoranu, ali najvažnija stvar, naša najveća zabrinutost na početku sezone bila je da li ćemo uspeti da igramo sezonu - rekao je Bertomeu.

Evroliga je potpisala ugovor sa američkom konsultantskom kompanijom "Elevejt Sports", koja bi trebalo da pomogne u razvoju strategije za prodaju ulaznica, prijem i iskustvo navijača za fajnal for, koji će se održati od 28. do 30. maja u Kelnu.

Đordi Bertomeu
foto: Stefan Jokić

Utakmice završnog turnira prenose se u više od 200 zemalja. Prošlogodišnji turnir otkazan je zbog pandemije korona virusa.

- I dalje verujemo da će odredjeni procenat navijača moći da prisustvuje. Pokušavamo da otkrijemo kako da nadoknadimo to što će ovo biti drugačiji 'fajnal for' u poređenju sa prethodnih 16, 17, koji su bili velika stvar evropske košarke. Narednih nekoliko nedelja ili meseci pokušaćemo da smislimo kako ovo da uradimo na najbolji način i kako da turnir približimo navijačima koji ne mogu biti sa nama - naveo je Bertomeu.

Evroliga se smatra drugom najboljom ligom na svetu, iza NBA lige. U njoj se takmiče najbolji evropski klubovi, slično kao u fudbalskoj Ligi šampiona, tokom cele sezone uporedo sa domaćim takmičenjima.

Kombank Arena, Delije
foto: Dado Đilas

Na nekim evroligaškim utakmicama ove sezone bilo je navijača u halama, u ograničenom broju.

- Neki navijači su se vratili. To je dobar znak. Kako se bliži plej-of, možda će ih biti i više. A sledeće sezone, nadam se da će sve biti normalno. Ovde se ne radi o optimizmu, već o tome da budemo realni. Ne možemo još jednu sezonu da budemo odvojeni od navijača. Barem u Evropi, jedna od stvari koja definiše ili opisuje naš sport je strast naših navijača. Neverovatna poseta koju imamo jedna je od glavnih stvari. Prisustvo dela navijača na 'fajnal foru' bio bi veliki korak u pravom smeru - naveo je Bertomeu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.