BOGDAN RAŠIRIO KRILA JASTREBOVIMA, SAMO JOŠ ŠUT DA NAMESTI: Spektakularni tripl-dabl Embida koji će se prepričavati
Foto: Profimedia

NBA

BOGDAN RAŠIRIO KRILA JASTREBOVIMA, SAMO JOŠ ŠUT DA NAMESTI: Spektakularni tripl-dabl Embida koji će se prepričavati

Radovali su se pobedama svojih timova svi srpski košarkaši, ali ono što je uradio centar Filadelfije je uspelo do sada da uradi samo 10 igrača u istoriji NBA

Objavljeno: 07:52h

Vratio se Bogdan Bogdanović i Atlantu je odmah krenulo. Srpski košarkaš slavio je u malom balkanskom derbiju Istoka protiv Orlanda 115:112 za drugu uzastopnu pobedu Hoksa od njegovog povratka.

Naš reprezentativac je i na ovom meču imao ograničenu minutažu, ali koja je povećana, pa je tako na parketu proveo 20 minuta ali se videlo da još traži šut. Trojke je šutirao 1/5. Biće mu potrebno još vremena da uđe u formu pa je meč završio sa 9 poena uz dva skoka. Što se ne može reći za njegove saigrače koji su kišom trojki u finišu meča okrenuli duel u Orlandu.

Domaćin je ubacio čak 39 poena za prvu četvrtinu, imao plus 19 na poluvremenu, a onda su se probudili Houksi. Proradio je šut i smanjili su na minus pet u trećoj četvrtini. Orlando je uzvratio i opet poveo sa 18 razlike da bi Galinari trojkom spustio na minus 12 pred poslednji kvartal. Bogdanović je pogodio trojku na početku poslednje deonice, a onda su njegovi saigrači ubacili čak sedam trojki u poslednjih šest minuta i preokrenuli na 111:110.

Jang je bio najbolji u timu Atlante sa 32 poena, a odličan je bio i Galinari sa 23. Vučević sa 29 i Ros sa 28 su bili najbolji u poraženom timu.

Iako bez povređenog Luke Dončića, Dalas je bez većih problema slavio u Oklahomi 87:78 u najboljem defanzivnom izdanju sezone. Slovenac je propustio meč zbog bolova u leđima ali bi trebalo da učestvuje na ol-star vikendu.

U njegovom odsustvu je Kristaps Porzingis pokazao da može da bude vođa. Sa 19 poena i 13 skokova je bio prvo ime meča. Isti broj poena je postigao i Hardavej, a 16 je zbacio Branson. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Stef Kari je ubacio čak 35 poena ali to nije bilo dovoljno da njegov Golden Stejt izbegne poraz u Oregonu. Portland je slavio 108:106 u janko neizvesnom i izjednačenom meču.

Pobedu domaćinu je doneo Demijen Lilard. Na 13 sekundi pre kraja je pogodio strašnu trojku sa preko osam metara, a onda u poslednjem napadu se maestralno postavio na polaganje Drejmondu Grinu i iznudio faul u napadu za pobedu.

Meč je završio sa 22 poena koliko je imao i Karmelo Entoni, a dvocifreni su bili i Geri Trent (15), Robert Kovington (15) i Enes Kanter (11).

Bez Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, Los Anđeles Lejkersi nisu bili favoriti čak ni protiv Sakramenta koji je jedna od najslabijih ekipa u ligi. Što se pokazalo i na konačnom rezultatu. Kingsi su slavili 123:120.

Harison Barns je pola minuta pre kraja pogodio za vođstvo Kingsa 121:120. Lejkersi su imali napad za pobedu. Šruder je promašio polaganje, a onda i Montrezl Herel zicer kada je uhvatio loptu pod košem.

Barns je potom stavio tačku na pitanje pobednika sa linije slobodnih bacanja.

Badi Hild je sa 29 poena bio najefikasniji, a trojke je šutirao 7/11. Foks je dodao 23, a junak Barns 20 poena. Nemanja Bjelica je za 24 minuta upisao po šest poena i asistencija, kao i pet skokova. Kod Lejkersa je Šruder ubacio 28, Herel 26, a Kuzma 25 poena-

I za kraj smo ostavili možda ono najbolje, a to je spektakularni tripl-dabl koji je ostvario Džoel Embid, uz Jokića prvi kandidat za MVP priznanje.

Ono što je uradio centar iz Kameruna u dresu Filadelfije je do sada uspelo da uradi samo 10 igrača u istoriji, a on je noćas postao 11.

Koliko je teško ostvariti tripl-dabl u NBA ligi ne treba trošiti reči. A koliko je tek teško ostvariti tripl-dabl u kojem jednu kolonu popunjavaju ukradene lopte?! E pa to je uradio Embid u meču protiv Jute i direktnom okršaju protiv Rudija Gobera, pre dve godine najbolje defanzivca lige.

Filadelfija je srušila Jutu 131:123 posle produžetaka, a centar Siksersa je postigao 40 poena i uhvatio 20 lopti i 10 puta ukrao loptu protivnicima.

Embid je izluđivao Gobera, pogađao neverovtane šuteve, a pet sekundi pre kraja i trojku koja je uvela meč u produžetke. Tamo je Juta ostala bez najboljeg igrača Donovana Mičela koji je isključen zbog dve tehničke a do tada je ubacio 33 poena.

U produžecima je blistao Tobajas Heris koji je ubacio prvih osam poena Filadelfije. Od ukupno svojih 22 poena, u produžecima je dao 11. Sjajnu rolu je imao i Ben Simons sa 17 poena, dok su na drugoj strani Bogdanović i Konli dodali po 18.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.