VRATIO SE BOGDAN I ZAPALIO MREŽICE: Atlanta ga je jedva dočekala da bude spasilac! Boston dobio derbi!
Foto: Profimedia

NBA

VRATIO SE BOGDAN I ZAPALIO MREŽICE: Atlanta ga je jedva dočekala da bude spasilac! Boston dobio derbi!

Srpski as se pre svih prognoza vratio na teren

Objavljeno: 07:41h

Posle nešto manje od dva meseca odsustva na teren se vratio Bogdan Bogdanović i odmah je doneo sreću Atlanti.

Hoksi su pobedili Majami 94:80 iako su dva dana pre utakmice ostali bez trenera, ali im se svakako vratio srpski reprezentativac koji se oporavio daleko pre nego se očekivalo.

Srpski košarkaš je na povratku imao ograničenu minutažu i odigrao 15 minuta i za to vreme ubacio pet poena, uz četiri asistencije i dve uhvaćene lopte. Njegova dva precizna šuta imala su veliku ulogu u trijumfu. U trenucima kada je Majami pretio da se odlepi početkom odlučujeće četvrtine, sa dva šuta iz ugla odbio je bivši košarkaš Partizana nalet domaćina i tako trasirao put ka pobedi svojoj ekipi.

U nastavku je Tre Jang uzeo stvari u svoje ruke, serijom 10:0 doneo je Atlanti 14 poena prednosti u završnici i Vrelini nije bilo povratka.

Upravo je Jang predvodio svoju ekipu sa 18 poena i 10 asistencija. Pratio ga je Džon Kolins sa pola koša manje, dok je 16 poena ubacio Kevin Huerter.

U ekipi Majamija, koja je nastupila bez Džimija Batlera, po 14 poena ubacili su Dankan Robinson i Goran Dragić, dok je do 11 brojao Bem Adebajo.

Košarkaši Bostona uspeli su da iznenade LA Kliperse u TD Gardenu, pa su posle serije razočarenja uspeli da vežu i treći trijumf, jasno je da pobeda protiv jednog od glavnih favorita za tron nosi posebnu težinu (117:112).

Kemba Voker je predvodio pobednički sastav sa 25 poena, 18 je dodao Džejlen Braun, dok su po 14 ubacili Tejtum i Pejton Pričard.

Tajron Lu sa druge strane nije mogao da računa na Kavaja Lenarda, pa se sa 32 poena izdvojio Pol Džord, 25 je dodao Redži Džekson.

NBA, rezultati:

Vašington - Memfis 111:125

Boston - LA Klipers 117:112

Majami - Atlanta 80:94

San Antonio - Njujork 119:93

Milvoki - Denver 97:128

LA Lejkers - Finiks 104:114

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.