TRENTO UBEDLJIV PROTIV PARTIZANA! Odluka pada u poslednjem kolu (69:54)
Foto: Profimedia

evrokup, 5. kolo

TRENTO UBEDLJIV PROTIV PARTIZANA! Odluka pada u poslednjem kolu (69:54)

Košarkaši Partizana, poraženi su kao gosti od ekipe Trenta rezultatom 69:54

Objavljeno: 02:08h

Trener crno-belih, Sašo Filipovski, izjavio je da će za pobedu protiv italijanske ekipe, biti ptrebna vrhunska odbrana i kolektivna igra.

- Ovaj deo mini priprema smo sa jednim delom ekipe odradili dobro, ali sa druge strane imamo mnogo povređenih igrača u timu. Uprkos tome, prilagodili smo se novonastaloj situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu - izjavio je Filipovski za kluspki sajt.

Nakon četiri odigrane utakmice, obe ekipe imaju skor od po dve pobede i dva poraza.

- Svesni smo značaja utakmice protiv Trenta. I mi, kao i oni, imamo dve pobede i dva poraza u Evrokupu, s tim što smo ih na meču u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tom pobedom ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u Top 8, što nam je krajnji cilj i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento sigurno ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u četvrtfinale. Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, što u napadu i odbrani, što individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo", istakao je bek Partizana Uroš Trifunović.

Prva četvrtina, protekla je u rezultatskoj klackalici. Prvu osetniju prednost, Partizan je imao nakon osam minuta (18:12). Na kraju prve deonice, crno-beli su imali prednost 19:15.

Trento je bolje počeo drugu četvrtinu i dugo su imali prednost, pre svega zahvaljujući raspoloženom Lukom Mejom. Na odmor se otišlo rezultatom 29:28 u korist domaće ekipe.

Pejdž je trojkom bolje otvorio drugo poluvreme, ali ona kao da je podigla igrače Trenta koji su utakmicu nastavili u jakom ritmu. Partizan je imao problem sa šutem, dok je domaća ekipa koristila svaku situaciju.

Nakon pet minuta, Trento je imao prvu osetniju prednost (39:31). Raspoloženi Senders je dominurao, pa je na kraju treće četvrtine Trento imao prednost 54:36

Početkom poslednje četvrtine, Partizan je napravio seriju 7:0. Nervoza u redovima Trenta bila je očigledna, a bez poena su bili puna četiri minuta. Međutim, Braun je bio najraspoloženiji u ekipi domaćina.

Trento je rutinski priveo meč kraju i slavio rezultatom 69:54.

Najefikasniji u Trentu, bio je Vilijams sa 16 poena, Braun je postigao 13 poena, a Senders 10. U ekipi crno-belih, najefikasniji je bio Rešon Tomas sa 17 poena.

Nakon ovog meča, Partizan se nalazi na četvrtom mestu sa skorom 2-3, dok je Trento na prvom mestu sa skorom 3-2.

U poslednjem kolu, Partizan igra u Ljubljani protiv Metropolitana, dok Trento gostuje Lokomotivi.

KK Trento
foto: Printscreen: Youtube/partizan Video Materijal
Standings provided by SofaScore LiveScore

Drugo poluvreme

Četvrta četvrtina

40. minut Tomas zakucava na asistenciju Jankovića (69:52). Pejdž je sjajno pronašao Jankovića koji postiže lake poene. Konačan rezultat 69:54.

39. minut Oba bacanja za Trento, pogodio je Martin. Nakon krađe lopte, Senders je postigao lake poene. Perkins na drugoj strani postiže brze poene za crno-bele (69:50).

37. minut Tomas i Vilijams pogađaju, a onda je Partizanov Amerikanac pogodio jedno slobodno bacanje. U sledećem napadu, Tomas je ukrao loptu i postigao lake poene (63:48).

36. minut Braun postiže trojku (61:43).

35. minut Vilijams prekida seriju Partizana (56:43). Lake poene postiže Braun (58:43).

33. minut Jaramaz sa svoje polovine pronalazi Tomasa koji postiže lake pone (54:41). Trener domaćih je zatražio tajm-aut. Pejdž nakon prodora postiže lake poene. Partizan je u seriji 7:0.

32. minut Ognjen Jaramaz postiže trojku iz kornera (54:39). Jaramaz sa svoje polovine pronalazi Tomasa koji postiže lake pone (54:41). Trener domaćih je zatražio tajm-aut.

31. minut Bez poena, greške na obe strane.

Treća četvrtina

30. minut Nesportski faul Perkinsa. Na liniji za slobodna bacanja je Morgan. Pogodio je oba slobodna bacanja Senders je fauliran na šutu za tri poena Stefanovića na 42 sekunde pre kraja četvrtine. Pogodio je jedno od dva (52:36). Jaramaz je šutirao po isteku vremena. Poslednji napad, imaće Trento. Morgan je pogodio iz finte šuta za konačan rezultat nakon treće četvrtine, 54:36.

29. minut Morgan je pronašao usamljenog Ladurnera koji postiže lake poene. Loš pas Foraja, lopta je za Partizan.

28. minut Dobar prodor Sendersa (47:36).

27. minut Braun pogađa trojku na drugoj strani (42:35). Tomas je fauliran pri šutu za dva poena i imaće dva slobodna bacanja. Pogodio je jedno (45:36).

26. minut Tomas iz naskoka pogađa dvojku. Senders pogađa daleku trojku. Sašo Filipovski je prinuđen da zatraži tajm-aut (42:33). Janković zakucava.

25. minut Martin pogađa trojku iz kornera. Trento u osetnijoj prednosti (38:31). Perkins promašuje trojku, Partizan u kontra ritmu. Nikola Janković je faulirao Meja pri šutu i šalje ga na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je jedno (39:31).

24. minut Martin je ukrao loptu i u kontri dodao Meju i lako položio. Trento na plus četiri.

23. minut Mej je promašio otvorenu trojku. Mej je poslao pogrešan pas. Minut bez poena.

22. minut Jaramaz pravi prekršaj nad Martinom i šalje ga na liniju za slobodna bacanja. Postigao je jedno (33:31).

21. minut Partizan bolje otvara drugo poluvreme, trojkom Pejdža. Na drugoj strani, Braun postiže trojku iz kornera (32:31).

Prvo poluvreme

Druga četvrtina

20. minut VIlijams postiže lake poene za novo vođstvo italijanske ekipe (29:28). Sašo Filipovski je zatražio tajm-aut. Poslednji napad će imati Partizan. Nakon prvog poluvremena, Trento vodi 29:28.

Najefikasniji u domaćoj ekipi, bio je Vilijams sa 10 poena, a Luk Mej je postigao 6. Kod crno-belih, najefikasniji je bio Dangubić sa osam i Tomas sa pet poena.

19. minut Nikola Janković pogađa iz teške pozicije za vođstvo crno-belih (27:28). Molin je zatražio tajm-aut.

18. minut Mej je napravio faul nad Jaramazom i šalje ga na liniju slobodnih bacanja. Pogodio je oba (27:26).

17. minut Trifunović je promašio zicer, a Pejdž je napravio nesportski faul. Morgan je pogodio dva slobodna bacanja (25:21). Trifunović na drugoj strani pogađa trojku na asistenciju Jaramaza. Vilijams postiže lake poene za domaću ekipu (27:24).

16. minut Tomas postiže prve poene za crno-bele nakon sedam minuta igre (23:21).

15. minut Sašo Filipovski je zatražio tajm-aut. Partizan je pet ipo minuta bez poena. Braun je išao na prodor, ali je fauliran od strane Trifunovića i odlazi na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je oba (23:19). Crno-beli u velikim problemima. Tomas je napravio ofanzivni faul.

14. minut Partizan i dalje bez poena. Braun asistirao do Meja koji pogađa dvojku. Trento u prednosti (21:19).

11. minut Senders trojkom i Ladorner dugačkom dvojkom dovodi Trento do izjednačenja (19:19).

Prva četvrtina

10. minut Pekins je izgubio loptu u napadu. Poslednji napad, imaće Trento. Senders je promašio daleku trojku. Prva četvrtina, završena je rezultatom 19:15 u korist Partizana.

9. minut Toto Foraj je ostao sam na šutu i pogodio trojku (15:18). Prva trojka za Trento. Na drugoj strani, Morgan je faulirao Jankovića i poslao ga na liniju za slobodna bacanja. Polovičan sa linije za slobodna bacanja, bio je Janković (15:19).

8. minut Nemanja Dangubić postiže novu trojku, a trener Molin je prinuđen da zatraži prvi tajm-aut (12:18).

7. minut Braun je pronašao Vilijamsa, koji je ostao sam i položio (12:12). Perkins pogađa svoju prvu trojku na večerašnjem meču (12:15).

6. minut Loš pas Dangubića, lopta za Trento. Peta izgubljena lopta crno-belih. Senders pogađa svoje prve poene (10:10). Nakon dodavanja Perkinsa, Zagorac je sjajno utrčao i pogodio (10:12).

5. minut Dangubić pogađa flouter. Na drugoj strani, Braun je iskoristio dobar pas i poentirao. Minut sa najviše poena, a Dangubić pogađa iz kornera (8:10).

4. minut Nakon asistencije Jaramaza, Tomas pogađa prvu trojku za crno-bele (4:5). Luk Mej postiže dugu dvojku za vođstvo Trenta (6:5).

3. minut Vilijams je igrao leđima protiv Tomasa i poentirao. Pejdž promašuje trojku.

2. minut Trento bolje otvara utakmicu nakon zakucavanja Martina. Na drugoj strani, Jaramaz polaže za (2:2).

1. minut Prodor Ognjena Jaramaza, blokirao je Vilijams.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.