FILIPOVSKI ZBOG POVREDA PROMENIO TAKTIKU ZA UTAKMICU SEZONE: Vežbali smo s niskim igračima na visokim pozicijama!
Foto: Starsport©

uoči trenta

FILIPOVSKI ZBOG POVREDA PROMENIO TAKTIKU ZA UTAKMICU SEZONE: Vežbali smo s niskim igračima na visokim pozicijama!

Trener crno-belih ističe da će biti potrebno da se odigra vrhunska odbrana da bi se ostvarila pobeda u Italiji

Objavljeno: 12:30h

Trener Partizana Sašo Filipovski rekao je da će njegovi košarkaši morati da odigraju vrhunsku odbranu ako žele da pobede Trento u predstojećoj utakmici u Evrokupu i da veruje da će mladi igrači svojom energijom pomoći ekipi.

- Mislim da smo spremni i da možemo da odigramo dobru utakmicu. Za pobedu je potrebno da se igra vrhunska odbrana i da igramo kolektivno. Odbrana će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive petice i četvorke koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora igre koji mogu da igraju jedan na jedan - rekao je Filipovski za sajt Partizana.

Sašo Filipovski
foto: aba-liga.com

Košarkaši Partizana igraju u sredu od 20 časova u Italiji protiv Trenta, utakmicu petog kola Grupe F Top 16 faze Evrokupa.

- Treba odigrati hrabro, disciplinovano, mladi igrači će doprineti svojim elanom i energijom i imaće šansu da pomognu svojoj ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak igrača koji neće biti u timu na ovom meču - naveo je Filipovski.

Nikola Janković, Sašo Filipovski
foto: Starsport©

Trener crno-belih dodao je da su mini pripreme dobro obavljene, ali sa jednim delom ekipe zbog mnogo povređenih igrača.

- Prilagodili smo se situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu. Mladi igrači doneli su novu energiju u tim i željni su da rade i napreduju, a sa njima radimo i individualno. Ostatak ekipe se takodje trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše - naveo je on.

U prvom delu takmičenja 13. januara Partizan je u Beogradu pobedio Trento sa 71:43. Obe ekipe imaju po dve pobede i dva poraza posle četiri kola.

Uroš Trifunović
foto: Starsport©

Bek Partizana Uroš Trifunović rekao je da je predstojeći duel utakmica sezone za crno-bele i naveo da je prednost od 28 poena u međusobnom duelu sa Trentom važna u borbi za plasman u Top osam, što je cilj njegove ekipe.

- Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento sigurno ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u četvrtfinale. Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, što u napadu i odbrani, što individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo - naveo je Trifunović.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.