PARTIZAN ISPLATIO JEDNOG OD NAJVEĆIH PROMAŠAJA U ISTORIJI KLUBA: Crno-beli skinuli veliki kamen s vrata!
Foto: Starsport©

postignut dogovor

PARTIZAN ISPLATIO JEDNOG OD NAJVEĆIH PROMAŠAJA U ISTORIJI KLUBA: Crno-beli skinuli veliki kamen s vrata!

Belorus je tražio isplatu celokupnog ugovora iako se u Beogradu zadržao samo tri i po meseca

Objavljeno: 11:54h

Partizan je skinuo jedan veliki kamen s vrata o koji je bila okačena tužba Artsjoma Parahovskog.

Parahovski je stigao u leto 2019. godine kao veliko pojačanje i odmah postao jedan od najplaćenijih igrača u novijoj istoriji kluba, a po nekim nezvaničnim informacijama bio je najplaćeniji igrač svih vremena u crno-belom dresu. Ali Belorus koji se u Humskoj zadržao samo tri i po meseca, otišao je kao ogromno razočaranje, s prosekom od 1,6 poena, 1,2 skokova za 7,8 minuta na pet mečeva Evrokupa, tri poena, 1,5 skokova za devet minuta na četiri utakmice ABA lige i tri poena, 2,67 skokova za 7,9 minuta na tri utakmice Superkupa ABA lige.

Te brojke nisu sprečile Parahovskog da zatraži isplatu kompletnog jednogodišnjeg ugovora preko Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) koji je 17. februara uveo sankcije srpskom klubu.

Artsjom Parahovski
foto: Starsport©

Ipak, kako je rečeno "MozzartSportu" sportu iz Partizana, dve strane su postigle sporazum pred BAT, potraživanja su izmirena, pa crno-beli nemaju nikakva ograničenja prilikom registracije potencijalnih pojačanja iz inostranstva u budućnosti.

Partizan je na sličan način krajem decembra 2020. morao da se reši problema koje mu je zadao Džejms Mekadu. Takođe prošlosezonski član crno-belih je u januaru prošle godine stigao u Humsku kao potencijalno veliko pojačanje. Ali crno-beli dres je nosio samo do polovine marta i prekida sezone zbog pandemije korona virusa u kojoj je odigrao tek 14 utakmica u sva tri takmičenja, ABA ligi, Evrokupu i Kupu Radivoja Koraća (najbolji prosek imao je u Evrokupu - osam poena, tri skoka po meču).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.