LJUDI, DA LI SAM JA PRVI PUT U KARIJERI NEKOGA POSTERIZOVAO?! I Jokić je bio u čudu zbog poteza koji je izveo!
Foto: Printscreen/Twitter/@NBA

ispisao istoriju nagetsa

LJUDI, DA LI SAM JA PRVI PUT U KARIJERI NEKOGA POSTERIZOVAO?! I Jokić je bio u čudu zbog poteza koji je izveo!

Srpski košarkaš je prethodne noći preskočio neke rekorde koji su bili u istoriji Nagetsa

Objavljeno: 09:01h

Nikola Jokić izveo je još jedno malo košarkaško remek delo na utakmici protiv Čikaga. Ubacio je 39 poena uz 14 skokova i devet asistencija, a njegovi Nagetsi slavili su 118:112.

Srpski centar protiv Bulsa je dominirao unutrašnjom igrom, pokušao je samo tri puta za tri poena, a nije pogodio nijednom, što je samo doprinelo impresivnosti njegovog poduhvata. Postao je prvi igrač Denvera nakon Karmela Entonija 2011. s barem 35 koševa bez ijedne trojke i prvi nakon Alena Ajversona 2007. s barem 39 bez ijedne postignute trojke.

Osim toga, niti jedan igrač Denvera od Karmela 2009/2010 nije sakupio 10 utakmica s barem 35 koševa u sezoni.

Čak 17 od svojih 39 koševa Jokić je postigao u četvrtoj četvrtini, a među njima i spektakularno zakucavanje uz dodatno bacanje kojim je dve minute pre kraja vratio prednost svom timu koju do kraja nisu ispustili.

- Odigrali smo pik, Marej mi je dodao, video sam prostor, a Patrik Vilijams skočio je malo prerano pa sam bio u prednosti jer sam ja bio u uzlaznoj, a on u silaznoj putanji - prepričao je Jokić svoje atraktivno zakucavanje pa upitao novinare: "Je li mi ovo bilo prvo zakucavanje za poster u životu?"

Nakon 34 od 72 utakmice Jokić je na putu da postane prvi igrač u istoriji NBA s prosjecima iznad 25 koševa, 10 skokova, osam asistencija i 55% šuta iz igre.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.