JOKIĆ OTKRIO ČIJE SNIMKE GLEDA I OD KOGA UČI: On mi je dao najlakših 20 poena, kao da nisam bi na terenu!
Foto: EPA/Tannen Maury

i to u svojoj poslednjoj sezoni

JOKIĆ OTKRIO ČIJE SNIMKE GLEDA I OD KOGA UČI: On mi je dao najlakših 20 poena, kao da nisam bi na terenu!

Srpski reprezentativac je posle meča objasnio i zašto je u poslednjoj četvrtini više sam završavao napade umesto da asistira saigračima

Objavljeno: 08:42h

Nikola Jokić opet je bio briljantan i vanserijskom partijom doneo Denveru važnu pobedu na gostovanju u Čikagu.

Srpski reprezentativac je pokazao zašto je u najužem krugu kandidata za MVP-ja ubacivši 39 poena uz 14 skokova i 9 asistencija. Posebno je shvatio da je potrebno da povuče u poslednjoj četvrtini kada je postigao čak 17 poena i tako prelomio kome će pripasti ovaj meč.

Nakon utakmice je pojasnio svoju ulogu u toj poslednjoj deonici.

- Bili smo pomalo smotani, mislim da sam hteo da budem agresivniji, da promenim ritam. I uspeo sam u tome, to mi je bilo na umu. Mislim da su rivali samo prestali da me udvajaju ili su to činili sa ogromnim zakašnjenjem. Zato sam igrao jedan na jedan u poslednjoj četvrtini, nemam nikakav ustaljeni ritam po kojem igram tokom susreta - rekao je Jokić novinarima.

Pre njega je trener Majk Meloun držao konferenciju i tom prilikom govorio o tome koliki uticaj je legendarni centar Tim Dankan uticao na košarku u NBA, a nije tajna da je on i Jokićeva inspiracija od kada je stigao u SAD pre pet i po godina.

Tim Dankan
foto: Profimedia

- Mnogo me je inspirisao, ne samo pre nego što sam došao ovde, već i u poslednjih nekoliko godina. Često gledam njegove snimke, na koji način on igra... Uostalom, igrao sam protiv njega i uvek kažem da mi je on dao najlakših 20 poena ikada. Kao da nisam bio na terenu, a to je bila njegova poslednja sezona. Mogu samo da zamislim kakav je bio na vrhuncu. Mislim da je u svakom trenutku znao šta radi, kako da manipuliše odbranom rivala. Pravi je uzor - objasnio je Nikola.

Oni su ga upitali i da li oseća kada na terenu recimo nema Džamala Mareja kao druge zvezde tima Nagetsa.

- I da i ne. Možda nam neko nedostaje, ali ko god da igra i ne greši, meni je svejedno. Naročito u poslednjoj četvrtini, bilo nam je potrebno da malo usporimo i da ne gubimo lopte. Mislim da Monte dobro vodi tim iz senke, tako da nemam neki pritisak na sebi kada je Džamal na klupi - poručio je Srbin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.