VAŽNO JE PREZIVATI SE NA -IĆ: Magična balkanska noć u NBA! Uz Jokića dominirali Dončić, Vučević i Bogdanović!
Foto: Profimedia

NBA

VAŽNO JE PREZIVATI SE NA -IĆ: Magična balkanska noć u NBA! Uz Jokića dominirali Dončić, Vučević i Bogdanović!

Prava rapsodija košarkaša iz bivše Jugoslavije u najjačoj ligi sveta

Objavljeno: 07:55h

Kakva balkanska noć u NBA ili možda bolje reći noć kada su blistali skoro svi igrači iz bivše Jugoslavije! Već smo vas obavestili da je Nikola Jokić odigrao novu vanserijsku utakmicu u pobedi Denvera i stao na korak do tripl-dabla, ali isto tako su igrali i Luka Dončić, Nikola Vučević i Bojan Bogdanović!

Doduše, od svih njih jedino se pobedi još radovao slovenački reprezentativac čiji je Dalas u direktnom okršaju pobedio Vučevićev Orlando 130:124, a blistavu igru momaka s kojima se razume po jeziku je posmatrao s klupe Boban Marjanović.

Kao i Jokiću i Dončiću je izmakao tripl-dabl za samo jednu asistenciju. Ubacio je 33 poena, ostvario 10 skokova i devet asistencija.

Nikola Vučević je bio prva violina Medžika. Ubacio je 29 poena (12/24 iz igre, 5/8 trojke) i stigao do brojke od 15 skokova i čak osam asistencija. Jasno je zašto je Crnogorac ponovo na Ol staru, ali šteta što Orlando ne beleži rezultate u skladu sa njegovim igrama i trenutno je tek pretposlednji na Istoku, a ovo mu je bio četvrti uzastopni poraz.

Uloge ljudi iz senke dobili su Džejlen Branson sa jedne i Evan Furnije sa druge strane. Igrač Dalasa je meč okončao sa 24 poena, šest skokova i tri asistencije, dok je Francuz stao na koti od 26 poena. Pucao je trojke 5/8, sakupio je pet skokova i podelio dve asistencije.

Juta je u jednom trenutku bila najbolji tim lige i ekipa koja gazi sve pred sobom, međutim, neminovno je bilo da dođe do pada forme i to se upravo sada dešava, pošto su zabeležili drugi uzastopni poraz, ovog puta od Nju Orleansa 129:124.

Ali u svojoj formi nije popustio Bojan Bogdanović i prava je šteta što njegova nova sjajna utakmica nije krunisana i pobedom "džezera".

Hrvatski reprezentativac je prebacio marginu od 30 poena. Protiv Pelikansa je ubacio 31 poen (7/11 pucao trojke), imao je i sedam skokova, tri ukradene lopte i asistenciju.

Brendon Ingram i Zajon Vilijamson su podelili prvo mesto na listi strelaca kod Pelikansa. Ubacili su po 26 poena, podelili po pet asistencija, a razlika je napravljena u skokovima. Zajon je uhvatio 10 lopti i ostvario dabl-dabl, a Brendon Ingram je pokupio četiri lopte ispod obruča.

U Juti se uz Bogdanovića istakao i Gober sa 21 poenom i 9 skokova.

NBA, rezultati:

Orlando – Dalas 124:130

Filadelfija – Indijana 130:114

Čikago – Denver 112:118

Nju Orleans – Juta 129:124

San Antonio – Bruklin 113:124 posle produžetka

Hjuston – Klivlend 90:101

Portland - Šarlot 123:111

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.