ZBOG PANK FRIZURE IZBAČEN SA TRENINGA: Savović je spajao košarku i rok scenu kad su bile na vrhuncu!
Foto: Starsport©

'sveti sava' i roker

ZBOG PANK FRIZURE IZBAČEN SA TRENINGA: Savović je spajao košarku i rok scenu kad su bile na vrhuncu!

"Sveti Sava" je bio jedinstvena, neponovljiva ličnost, a takav je bio i njegov stil. Svojevremeno je šokirao sve u Partizanu kada se na treningu pojavio sa pramenom kose ofarabnim u crveno - zbog panka

Objavljeno: 19:14h

Milenko Savović će nedostajati svim ljubiteljima košarke i sporta uopšte, ali i mnogim umetnicima sa nekade jake jugoslovenske rok scene.

"Sveti Sava" je bio jedinstvena, neponovljiva ličnost, a takav je bio i njegov stil. Svojevremeno je šokirao sve u Partizanu kada se na treningu pojavio sa pramenom kose ofarabnim u crveno - zbog panka!

- Kad su se pojavili pank i 'Novi talas', sve sam zaboravio i počeo sam samo to da slušam. Ofarbao sam zbog panka mali pramen kose u crveno. Dolazim na trening Partizana i trener me izbaci. Kaže mi: 'Na šta ličiš, čoveče?!'. Bilo je diskretno, ali morao sam da odsečem taj pramen. Tad mi je bilo krivo zbog toga - naveo je u jednom ranijem intervjuu.

Milenko Savović
foto: Starsport©

Savović je završio 11. beogradsku gimnaziju zajedno sa Srđanom Gojkoovićem Giletom - osnivačem i frontmenom benda Električni orgazam. Bio je i čest gost popularnog kluba "Akademija" u kom su svi potonji velikani rok scene počinjali svoje karijere.

- Nas nekoliko košarkaša je Savović uveo u rokenrol, ali tada je bilo drugačije vreme i bilo je sve mnogo kulturnije pa i odnos između sporta, kulture i umetnosti. Gile, Čavke, Banana i Švaba su bili obeležje nekog bunta protiv šunda tog vremena, onda su postali deo pank scene pa opšteprihvaćen jugoslovenski bend, a mi smo se družili sa njima, odlazili smo do SKC-a, Akademije - prisetio se jednom prilikom njegov nekadašnji saigrač Goran Grbović.

Sam Savović je ponosan što je bio svedok istakinutog doba srpske sub-kulture, ali i što je pomogao da se premosti jaz između nje i sporta.

- Tada je ceo Beograd bio na Akademiji. Kad već pominjemo taj novi talas i EKV, Električni orgazam, Idole, da ne zaboravimo Šarla Akrobatu i Dušana Kojića Koju. U neku ruku da, bio sam svedok nastajanja te Yu rok scene - pričao je Savović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.