BASKONIJA PRODUŽILA NIZ CRVENE ZVEZDE BEZ POBEDE! Dominacija Španaca u reketu (87:67)
Foto: crvenazvezdakk

evroliga, 26. kolo

BASKONIJA PRODUŽILA NIZ CRVENE ZVEZDE BEZ POBEDE! Dominacija Španaca u reketu (87:67)

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Baskonije u okviru 26. kola Evrolige

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde, zabeležili su novi poraz u Evroligi. Ovog puta, bolja je bila Baskonija na svom parketu rezultatom 87:67.

Već u prvoj četvrtini, bilo je izvesno da će crveno-beli imati najveći problem u reketu. Fal je bio dominantan, a Kuzmić je brzo ušao u problem sa faulovima. Na kraju četvrtine, Zvezda je imala podnošljiv minus od minus pet (21:16).

Druga četvrtina, protekla je u dominaciji španskog tima i tada su već rešili pitanje pobednika, dobivši je rezultatom (27:11), a na kraju poluvremena imali su plus 21.

U nastavku je Baskonija nastavila istim tempom. Fal je nastavio da dominira, a Zvezda je pokušavala preko Lojda da istopi prednost, međutim, nije se desilo iznenađenje.

Konačan rezultat, 87:67. Najefikasniji u domaćem timu bio je Fal sa 20 poena i šest skokova, Gedraitis i Vildosa su postigli po 14, dok je Polinara postigao 12.

U Crvenoj zvezdi, Lojd je postigao 14 poena, a Volden 10.

Nakon ovog meča, Baskonija je na 11. mestu sa skorom 13-13, a Crvena zvezda je na 17.mestu sa skorom 7-19.

U narednom kolu, Crvena zvezda dočekuje Bajern, dok Baskonija dočekuje Olimpijakos.

Standings provided by SofaScore LiveScore

II Poluvreme

IV Četvrtina

40. minut Ognjen Dobrić trojkom postavlja konačan rezultat (87:67). Novi poraz crveno-belih u Evroligi.

39. minut Rajeste pogađa trojku iz kornera i postiže svoj peti poen (87:64).

38. minut Polonara je ostao sam i pogodio na drugi obruč (84:64).

37. minut Uskoković se ušetao u reket i lagano položio. Na drugoj strani, Vildosa je dobio faul, a pogodio je jedno slobodno bacanje. Nakon promašaja Uskokovića, Kuzmić je uhvatio ofanzivni skok, a Polinara je faulirao centra crveno-belih. Pogodio je jedno slobodno bacanje (82:64).

36. minut Lojd je šutirao uz kontakt Džekirija i dobio slobodna bacanja. Pogodio je jedno i zabeležio 14. poen. Luka Vildosa postiže novu trojku, za plus 20 (81:61).

35. minut Polonara krade loptu Uskokoviću na centru i postiže lake poene. Trener crveno-belih Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut. Nakon tajm-auta, Lojd sjajno pronalazi Kuzmića ispod koša koji postiže lake poene. Na drugoj strani, Džekiri postiže nove poene (78:60).

34. minut Fal nastavlja da dominira i postiže nove poene u reketu. Volden iz koraka prolazi kroz sredinu i ubacuje flouter. Tom prilikom je fauliran i imaće dodatno slobodno bacanje koje je pogodio. Nakon slobodnog bacanja, izašao je iz igre. Džekiri na drugoj strani šalje pas u korner do Pitersa koji pogađa otvorenu trojku (74:58).

33. minut Piters pogađa oba slobodna bacanja. Lazić je pokušao, ali je blokiran od strane Pitersa. Do lopte je došao Kuzmić koji postiže nove poene (69:55).

32. minut Volden šalje sjajan pas do Kuzmića, a on lagano polaže loptu u koš (67:53).

31. minut Volden nakon finte pogađa uz prekršaj Polinara. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje. Fal nastavlja da dominira u reketu. Dobrić je morao da ga faulira i šalje ga na liniju za slobodna bacanja. Bio je polovičan sa penala (67:51).

III Četvrtina

30. minut Volden odlično prolazi i pogađa uz faul. Promašio je dodatno slobodno bacanje. Henri je napravio sjajnu minijaturu i prebacio loptu iza leđa. Pogodio je iza leđa uz faul Simonovića, a pogodio je i dodatno bacanje (66:48).

29. minut Simonović šalje sjajan pas do Ognjena Dobrića koji pogađa trojku iz kornera uz faul. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje i ubacio svoj šesti poen (63:46).

28. minut Odličan prodor i poeni Alekse Uskokovića (63:42).

27. minut Jagodić-Kuridža pogađa trojku. Na drugoj strani, Gedraitis je promašio flouter, a Polonara ispravlja (63:40).

26. minut Jusufa Fal zakucava, a Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut. Fal nastavlja sa dominacijom i stiže do 17 poena.

25. minut Uskoković pogađa sa distance. Piters pogađa trojku iz ćoška (57:37).

23. minut Luka Vildosa postiže daleku trojku, ponovo je plus 21 (54:33). Aleksa Uskoković polaže za nove poene (54:33).

22. minut Gedraitis postiže prvu trojku za Baskoniju u drugom poluvremenu (51:33).

21. minut Dejan Davidovac odlično otvara treću četvrtinu svojom prvom trojkom. Dejan Davidovac vezuje drugu trojku (48:33).

I Poluvreme

II Četvrtina

20. minut Henri nakon finte šuta pogađa dvojku za plus 21 (48:27).

19. minut Fal je faulirao Lojda koji će imati dva slobodna bacnja. Pogodio je oba (46:24). Lojd vezuje svoj peti poen trojkom, a Duško Ivanović je zatražio tajm-aut (46:27).

18. minut Konačno poeni Zvezde preko Davidovca. Na drugoj strani, uzvraća Vildosa. Fal postiže nove poene (46:22).

17. minut Rokas Gedraitis nakon ofanzivnog skoka postiže lake poene. Vildosa sjajnim prodorom postiže nove poene uz prekršaj Davidovca. Pogodio je i dodatno bacanje (42:20).

15. minut Volden promašuje trojku, a Fal kupi ofanzivni skok. U istom napadu, Fal pogađa uz faul Kuzmića. To je bio njegov već treći faul. Fal pogađa dodatno bacanje. Serija domaće ekipe 12:2 (37:20).

14. minut Dobrić postiže prve poene, a Džekiri uzvraća. Crveno-beli imaju veliki problem u reketu. Rokas Gedraitis postiže trojku (34:20).

13. minut Džekiri postiže dva poena sa linije za slobodna bacanja. Dobrić je pogrešio, a Piters je poslao alej-ap do Gedraitisa (29:20).

12. minut Nakon lošeg vraćanja u odbranu, Džekiri dolazi do prvih poena, a Radonjić je primoran da zatraži tajm-aut. Jagodić Kuridža pogađa preko Džekirija za dva poena (25:18).

11. minut Aleksa Uskoković pravi grešku u koracima. Čekiri je promašio, ali je njegov šut ispravio Sedekerskis (23:16).

I Četvrtina

10. minut Lojd postiže trojku nagon ofanzivnog skoka i asistencije Ognjena Dobrića (21:16). Ovo je ujedno bio i konačan rezultat prve četvrtine. U ekipi Crvene zvezde, Lojd je postigao osam poena, a na drugoj strani, isto toliko je postigao Fal.

9. minut Volden je promašio daleku trojku, a Džekiri je pokupio defanzivni skok. Rejeste postiže svoje prve poene iz reketa (21:12). Lojd je fauliran, a Baskonija je izašla iz bonusa. Pogodio je jedno od dva slobodna bacanja (21:13).

8. minut Piters je pogodio za tri poena. Volden postiže prve poene, šutem sa distance (19:12).

7. minut Crveno-beli su izgubili loptu na centru, a nakon kontre tri na jedan, Polonara lagano poentira. Na drugoj strani, Simonović je bio izblokiran, ali je Kuzmić uspeo da poentira. Zvezda je u seriji nakon šuta Lojda sa distance (16:10).

6. minut Marko Simonović je nagovestio šutersko veče i pogodio svoju prvu trojku (14:6). Piters pravi faul u napadu nad Voldenom.

5. minut Uskoković promašuje otvoren šut sa distance, a na drugoj strani Jusufa Fal postiže nove poene (12:3). Jusufa Fal je primio pas, uspeo da izgura Simonovića i da pogodi uz faul. Trener Dejan Radonjić je zatražio prvi tajm-aut. Nakon tajm-auta, Fal nije iskoristio dodatno slobodno bacanje (14.3).

4. minut Gedraitis lagano pogađa flouter (10:3).

3. minut Vidi se izostanak Ognjena Kuzmića. Fal postiže nove poene ispod koša. Fal je faulirao Jagodić-Kuridžu i poslao ga na liniju za slobodna bacanja. On je iskoristio jedno bacanje (8:3).

2. minut Polonara postiže nove poene, a Lojd vraća na drugoj stani. Fal snažno zakucava (6:2).

1. minut Baskonija je postigla prve poene preko Polonare. Ognjen Kuzmić je već napravio drugi faul.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.