DONČIĆ STANDARDNO DOBAR U POBEDI DALASA! Majami režirao preokret, Sansi nastavljaju sa "rafalnom paljbom"
Foto: Profimedia

Nba

DONČIĆ STANDARDNO DOBAR U POBEDI DALASA! Majami režirao preokret, Sansi nastavljaju sa "rafalnom paljbom"

Još jedno dobro izdanje slovenačkog reprezentativca

Objavljeno: 09:29h

U derbiju zapadne konferencije Dalas je bio bolji od Memfisa 102:92 uz još jedno dobro izdanje slovenačkog reprezentativca Luke Dončića.

Domaćin je već u prvoj deonici, u ranoj fazi meča, došao do dvocifrene prednosti (15:5) i istu će zadržati do samog kraja.

Nijednom se Grizliji nisu spustili ispod deset razlike. Štaviše, tokom druge četvrtine "najtoplije" im je bilo na -14, a tokom treće na minus -17. Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog momenta.

Luka je utakmicu završio sa 21 poenom uz sedam skokova i pet asistencija. Ipak, najefikasniji u redovima Maveriksa bio je Tim Hardavaj sa 29 poena.

Hjuston je ponovo doživeo poraz i to od Čikaga koji je krenuo uzlaznom putanjom i ima priliku da se domogne plej ofa 120:100.

Gosti su odlično šutirali sa distance, pre svih Kobi Vajt (4/7 za tri) i Zek Lavin (4/6). Bulsi su na kraju imali preko 40 odsto za tri poena...

Vajt je bio najefikasniji kod pobednika sa 24 poena, na šta je dodao i deset skokova. Lavin je ubacio poen manje, a Vendel Karter 18.

Na drugoj strani najbolji je bio David Envaba - 22 koša.

Sansi nastavljaju da urnišu protivnike, ovoga puta bili su bolji od Portlanda sa 132:100 i tako se čvrsto ustalili na četvrto mesto Zapada.

Sjajnu partiju, jednu od najboljih u sezoni, pružio je Devon Buker. Meč je završio sa 34 koša i to tako što je sa liniji penala i za tri bio nepogrešiv (8/8 i 2/2). Iz igre je ukupno imao 70,6 odsto (12/17). Ozbiljnu podršku Buker je imao u Deandre Ejtonu (19 poena, 8/11 iz igre), a dobar je bio i Dario Šarić sa 14 koševa.

U poraženom timu istakao se Demijen Lilard s 24 poena.

Lider na tabeli Juta imala je još jedno odlično veče i uz rekord lige od 28 trojki iz 55 pokušaja su rutinski slavili protiv Šarlota 132:110.

Čak četiri igrača domaćeg tima ubacila su 20+ poena - Mičel 23, Ingls i Nijang po 21, Klarkson 20. Kod Hornetsa Lamelo Bol i Gordon Hejvord brojali su do 21. Poen manje ubacio je Monk.

Najuzbudljivije noćas bilo je u Oklahomi gde je domaći tim imao plus devet posle prvog dela meča, vodio sve do kraja treće četvrtine, a onda kao da se ugasio.

Majami je režirao veliki preokret 108:94 započet serijom 15:0 s kraja treće četvrtine i početkom četvrte. Dugo je trebalo Tanderima da se upišu u poslednjih 12 minuta, pa je Hit otišao na nedostižnih +18.

Dankan Robinson bio je najbolji kod gostiju sa 22 poena. Oklahomi nije pomoglo 27 koševa Gildžesa Aleksandera...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.