LOJD PROMAŠIO ZICER ZA POBEDU! Pengos dalekometnom paljbom naneo poraz Zvezdi (75:76)
Foto: Starsport©

25. kolo evrolige

LOJD PROMAŠIO ZICER ZA POBEDU! Pengos dalekometnom paljbom naneo poraz Zvezdi (75:76)

Lojd je bio najefikasniji kod domaćih sa 21 poenom, četiri skoka i tri asistencije

Objavljeno:

Crvena zvezda nije uspela da savlada Zenit u 25. kolu Evrolige.

Crveno-beli su gubili konstantno, ali su uspeli da se vrate i povedu u poslednjoj deonici, ali u infarkt završnici Lojd je promašio zicer za pobedu, pa je trijumf pripao Zenitu 76:75.

Prva četvrtina je počela dobro za Crvenu zvezdu. Lojd je utakmicu otvorio trojkom, kasnije je postigao još jedan neverovatan šut. Zenit nije mogao da da probije dobru odbranu Zvezde, ali to nije trajalo dugo, pa su ubrzo postigli nekoliko brzih poena.

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Iako su krenuli dobro, u nastavku su počeli da greše, što je Zenit znao dobro da iskoristi i dođe do plus 10, ali je zvezda do kraja četvrtine smanjila 22:16.

U drugoj deonici Zenit je samo nastavio da povećava prednost, gosti su počeli da pogađaju sa svih pozicija, Zvezdu je održavao samo Lojd, a sa druge estrane Beron i Rivers su bili precizni iza linije 6.25, pa se na poluvreme otišlo sa plus 12.

U nastavku i dalje je razlika bila visoka, ali na pet minuta pre kraja treće Zvezda je preko Simonovića i Lojda uspela da spusti na minus sedam.

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Početak četvrte deonice nije mogao biti bolji za crveno-bele. U uvodna tri minuta Zenit nije uspeo da postigne koš, a Zvezda je stigla do preokreta 62:61.

Od tada do kraja bila je rezultatska klackalica. Uspeli su crveno-beli da povedu sa tri razlike na samo 30 sekundi do kraja, međutim Gudaitis je promašio drugo bacanje, i nakon ofanzivnog koša Zenita Pengos još jednom trojkom donosi svojoj ekipi plus jedan.

U narednom posedu lopte Kuzmić pravi faul u napadu, ali Zenit ne uspeva da izvede loptu za pet sekundi, pa Zvezda ima napad za pobedu. Ali Lojd je promašio zicer, pa je Zenit stigao do trijumfa.

Lojd je bio najefikasniji kod domaćih sa 21 poenom, četiri skoka i tri asistencije.

Samo je još Ognjen Dobrić bio dvocifren sa 13 poena, Dejan Davidovac je dodao osam, a Marko Jagodić-Kuridža sedam.

Kod pobedničke ekipe najbolji je bio Pengos sa 25 poena i sedam asistencija.

Pratili su ga Gudaitis i Rivers sa po devet poena.

Kraj utakmice

IV Četvrtina

40. minut - Uspeli su Crveno beli da dođu do preokreta u poslednjem minutu i povedu sa tri razlike na samo 30 sekundi do kraja, međutim Gudaitis je promašio drugo bacanje, i nakon ofanzivnog koša Zenita Pengos još jednom trojkom donosi svojoj ekipi plus jedan. U narednom posedu lopte Kuzmić pravi faul u napadu, ali Zenit ne uspeva da izvede loptu za pet sekundi, pa Zvezda ima napad za pobedu. Ali Lojd je promašio zicer, pa je Zenit stigao do pobede.

38. minut - Koliko god da Zvezda odigra dobru odbranu, Pengos je nezaustavljiv i drži prednost svojoj ekipi, ali ekipa Dejana Radonjića ima šanse 72:69.

36. minut - Zubkov i Pengos trojkama vraćaju prednost, ali Zvezda je još u igri, samo je pet razlike za Ruse 69:64.

33. minut - Zvezda je odmah na početku pokazala da želi da se totalno vrati i u tome je uspela ne dozvolivši za tri minuta Rusima da postignu koš pa u nastavak crveno-beli ulaze sa plus jedan 62:61!

III Četvrtina

30. minut - Koliko god Zvezda da odigra dobrih odbrana, Zenit sa druge strane zna da odgovri istim, ali i Pengos razbija u napadu. Ipak, crveno-beli ulaze u poslednjih deset minuta i to vezanim trojkama Dobrića i Davidovca sa minus pet 61:56.

27. minut - Dobre odbrane na obe strane, za dva minut nismo videli poen ni sa jedne ni sa druge strane.

25. minut - Vraća se Zvezda u igru. Lojd i Simonović spustili prednost zenita na prihvatljivih plus sedam 54:47.

23. minut - Pengos je baš raspoložen večeras. I dalje gosti održavaju prednost 50:40.

Poluvreme

II Četvrtina

20. minut - Koliko god da se Zvezda približi Zenit dalekometnom paljbom ponovo pravi razliku. Rusi na poluvreme odlaze sa plus 12 (48:36).

18. minut - Uspela je pred kraj četvrtine Zvezda da konsoliduje redove. Lajdu se u napadu pridružio i Jagodić Kuridža, pa su crveno-beli spustili na jednocifrenu razliku zaostatak 39:31.

16. minut - Samo je Lojd izgleda raspoložen u sastavu domaćina. I dalje Zenit drži dvocifrenu prednost. 37:24.

14. minut - Zenit pogađa sve, Zvezda ne može da se sastavi, Beron i Rivers precizni iza linije 6.25, najveća prednost gostiju 30:18

I Četvrtina

10. minut - Katastrofalna igra Zvezde u drugom delu prve četvrtine. Iako su krenuli dobro, u nastavku su počeli da greše, što je Zenit znao dobro da iskoristi i dođe do plus 10, ali je zvezda do kraja četvrtine smanjila 22:16.

7. minut - Počela je Zvezda da greši, pa je Zenit preokrenuo i došao do plus pet 15:10.

5. minut - Lojd raspoložen, pogađa nemoguće, ali Zenit uspeva da dođe do lakih poena 10:8.

3. minut - Dobar početak Crvene zvezde. Domaći su dobro naštimovali odbranu, a u napadu Lojd i Lazić pogđaju za tri 6:2.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.