KOKOŠKOV PRED KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Napravljen je kvalitetan tim, entuzijazam i energija postoje!
Foto: KSS

za koji dan

KOKOŠKOV PRED KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Napravljen je kvalitetan tim, entuzijazam i energija postoje!

Srpski košarkaši će 19. februara igrati protiv domaćina turnira Gruzije

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je danas da su kvalifikacije veliki izazov i da ekipa ima motivaciju i entuzijazam.

- Svesni smo naše misije koju imamo u ovim prozorima. Imamo dve utakmice, nema kalkulacija. Svaki trening, utakmice, imaćemo isti pristup kao i do sada. Znamo šta moramo da uradimo - rekao je Kokoškov na konferenciji za novinare u Beogradu.

Reprezentacija Srbije će u Gruziji igrati poslednji "prozor" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srpski košarkaši će 19. februara igrati protiv domaćina turnira Gruzije, a potom se dva dana kasnije sastati sa Švajcarskom.

- Igrali smo protiv ovih timova, dobro se poznajemo. Postoje entuzijazam i energija, tu se ne postavlja pitanje - naveo je Kokoškov.

Od evroligaških košarkaša pozvani su Vasilije Micić i Marko Gudurić, koji bi trebalo da budu u timu za drugu utakmicu.

- Bila je teška misija da igraju. Voljni momenat je postojao. Dali smo im mogućnost ako se kockice slože, dodju i igraju. Naše je bilo da ponudimo, damo mogućnost, a njihovo da kažu da li mogu ili ne - rekao je Kokoškov.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Govoreći o kvalifikacijama, Kokoškov je naveo da je hendikep Srbije to što na svakom okupljanju ima novi tim, ali da reprezentacija "ima druge stvari koje može da pokaže".

Ekipu će umesto Kokoškova u Gruziji voditi pomoćni trener Dejan Milojević, koji je rekao da je napravljen kvalitetan tim.

- Znamo šta su nam ciljevi. Napravili smo kvalitetnu reprezentaciju u odnosu na ono šta smo mogli. Daću sve od sebe da sprovedem Igorove zamisli i da već u prvoj utakmici obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo - rekao je Milojević.

Kapiten ekipe Miroslav Raduljica je naveo da reprezentacija Srbije u svakoj utakmici ide na pobedu.

- Teški prozori su dodatno otežani pandemijom, putovanjima, dolascima, ko može, a ko ne. Neće nam to biti izgovor. Došao je ko je mogao i želeo. Srbija kao i uvek ide na pobedu, nema kalkulacija i zadrške, i daćemo sve od sebe da pobedimo obe utakmice bez obzira na to šta je potrebno da prodjemo na Evropsko prvenstvo - kazao je Raduljica.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.