FILIPOVSKI PRED IGOKEU: Lokomotiva nam je uzela mnogo energije! Košarka je igra grešaka, ko ih napravi više - gubi!
Foto: aba-liga.com

Obaveze u ABA ligi

FILIPOVSKI PRED IGOKEU: Lokomotiva nam je uzela mnogo energije! Košarka je igra grešaka, ko ih napravi više - gubi!

Strateg crno-belih želi da u tom segmentu njegovi igrači pokažu napredak

Objavljeno: 15:47h

Košarkaši Partizana nakon velike pobede u Evrokupu protiv Lokomotive Kuban moraju da se vrate nadmetanju u ABA ligi. Naredni protivnik neće im biti nimalo naivan, pošto igraju protiv trenutno prvoplasirane ekipe Igokee iz Laktaša.

Trener crno-belih, Sašo Filipovski svestan je da je prethodni meč uzeo dosta energije njegovim košarkašima, tako da će protiv Igokee biti najvažnije pregrupisati tim i suprotstaviti se što je bolje moguće.

- Prošla utakmica nam je uzela mnogo energije jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra s velikim samopouzdanjem – kaže strateg Partizana.

Erik Mika, Sašo Filipovski
foto: Starsport©

Ekipa iz Laktaša je u prvom delu sezone slavila nakon produžetka, tako da će crno-beli u Beogradu sutra tražiti svojevrstan revanš.

- Ekipa ima atleticizam i visinu na pozicijama 2 i 3, kao i brze igrače na poziciji centra. S druge strane, znaju taktički da se postave, da menjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas. Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu, da ćemo igrati s visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. Košarka je igra grešaka i ko ih više napravi, on gubi, a kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku. Zato je važno da u tom segmentu pokažemo napredak, jer već smo dokazali da možemo da napravimo velike preokrete i da imamo potencijala – zaključuje Filipovski.

KK Partizan, Sašo Filipovski, Novica Veličković
foto: Starsport©

Mišljenje o sutrašnjem rivalu podelio je i bek Partizana, Uroš Trifunović, koji veruje da će dobra energija iz svlačionice posle meča sa Lokomotivom uspeti da se prenese na susret sa Igokeom.

- Očekuje nas duel sa ekipom koja igra veoma dobro ove sezone. Odlično su se uklopili i njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko opasni znaju da budu. Mi smo u sredu odigrali jednu tešku utakmicu, gde smo u drugom poluvremenu videli kako treba da igramo svih 40 minuta. Ukoliko to ponovimo, verujem da ćemo doći do pobede – ističe košarkaš crno-belih.

Utakmica se igra sutra od 19:00 časova u Hali sportova na Novom Beogradu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.