KAKVE REČI MILIČIĆA O JOKIĆU! Treba da mu daju ugovor od pola MILIJARDE dolara!
Darko Miličić, Foto: news 1

Legenda o legendi

KAKVE REČI MILIČIĆA O JOKIĆU! Treba da mu daju ugovor od pola MILIJARDE dolara!

Bivši srpski centar, Darko Miličić, govorio je o igrama Nikole Jokića

Objavljeno:

Srpski centar, Nikola Jokić pruža fantastične partije u dresu Denvera, a juče je proglašen igračem nedelje na Zapadu.

Njegove partije nisu ostale neprimećene, a bivši centar naše reprezentacije, Darko Miličić, imao je samo reči hvale za Nikolu Jokića.

- Svaka čast momku, za sve što radi u NBA. Mnogo mi je drago za njega, jer znam da obožava košarku, posvećen je njoj, i vidi se da je drugačiji od ostalih NBA zvezda. Zna se koliko je tamo bitan novac i sve se vrti oko toga, a Nikola uživa u košarci i to se vidi na parketu. Totalno atipičan košarkaš za njihove uslove i pokazao je nadobudnim zvezdama, koje ljudi gledaju kao neke vanzemljace, da nisu to. Nikoli se sve vraća, za naporni rad koji ulaže, a meni je mnogo važno da je on i dalje toliko skroman, da mu novac nije prioritet. On i dalje uživa u tome. Definitivno odudara od ostalih igrača - rekao je Miličić za "24sedam".

Jokić je igrao protiv najplaćenijeg centra na svetu, Rudija Gobera čiji je ugovor vredan 200 miliona dolara.

- Moramo biti svesni da je novac osnova postojanja NBA. Ako Gober vredi tolike para, onda naš Jokić treba da potpiše ugovor na 500.000.000 dolara. Eto toliko je bolji od Rudija. Uvek je njima bilo na prvom mestu marketing i da što više od te lige prave šoubiznis. Te cifre koje se danas obrću prosto su nestvarne. Da, mnogo se troši i to mora da se vrati, ali toliko novca da daš nekom – to je totalno suludo. Pogledajte da i drugi NBA igrači imaju slična mišljenje o tome - kaže Miličić.

On se osvrnuo na vreme kada je on igrao u NBA ligi.

- Povraća mi se kad vidim da se utakmica završi sa 300 koševa. Pa šta su oni radili na tom terenu. Neke mrze da se vrate u odbranu, “kampuju” u napadu i baš ih briga šta se dešava u defanzivi. Meni je to sve katastrofa. Da budem iskren, ne mogu ni da gledam takvu košarku. Svestan sam da NBA želi takvu igru, ali sve to gubi smisao. Trči i šutiraj i ništa drugo. To nije poenta, makar kada je reč o mom pogledu na košarku - rekao je Miličić.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.