VESTBRUK VS. DURENT - NOVA EPIZODA EPSKOG RIVALSTVA: Utakmica u kojoj odbrane nisu postojale, samo trči i pucaj!
Foto: Profimedia

NBA

VESTBRUK VS. DURENT - NOVA EPIZODA EPSKOG RIVALSTVA: Utakmica u kojoj odbrane nisu postojale, samo trči i pucaj!

Vizardsi su priredili jedno od najvećih iznenađenja ovog meseca

Objavljeno:

Sve oči su od nedelje veče bile uprte u našeg Nikolu Jokića koji je odigrao simultanku protiv Jute i izjednačio rekord karijere, a posle tog meča odigran je još jedan zanimljiv susret i to između Vašingtona i moćnog tima iz Bruklina.

Razlog? Pa, ponovni okršaj nekada saigrača i odličnih drugara iz vremena kada su nosili dres Oklahome, Rasela Vestbruka i Kevina Durenta, čiji su odnosi zahladneli posle odlaska Durantule iz ekipe Tandera.

I na iznenađenje mnogih Vizardsi su porazili "drim tim" Netsa 149:146, čije boje uz Durenta brani još jedan njihov saigrač iz "onih" dana Oklahome - Džejms Harden, kao i Kajri Irving.

Ipak, Harden zbog povrede na ovom meču nije igrao, ali ni to ne umanjuje značaj i veličinu pobede Vašingtona s obzirom na stanje na tabeli i odnos snaga u rosterima dva tima.

Upravo je Vestbruk, kao i uvek motivisan do krajnjih granica sada kada igra protiv svog arhi-rivala, predvodio svoj tim sa 41 poenom, dok ga je odlično pratio Bredli Bil sa 37 poena.

Jasno je i iz rezultata da odbrane takoreći se nisu igrale, odnosno da je ovaj meč bio tipičan primer taktike "run and gun" (u prevodu "trči i šutiraj"), a poseban kuriozitet jeste da je čak 86 poena palo u poslednjoj četvrtini.

U poraženim Netsima, koji su inače vodili veći deo meča, ali ipak izgubili, Durent je upravo bio najefikasniji sa 37 poena, a odličan je bio Džo Heris sa 30, dok je Kajri Irving dodao 26.

Da ne zaboravimo da pomenemo da je Deni Avdija u dresu domaće ekipe za 15 minuta na terenu imao skroman učinak od samo 2 poena i 2 skoka.

NBA, rezultati:

Denver – Juta 128:117

Indijana – Filadelfija 110:119

Toronto – Orlando 115:102

Vašington – Bruklin 149:146

Minesota - Klivlend 109:104

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.