RAĐA I KUKOČ SE PRISETILI STARIH VREMENA! Ono što smo u Jugoslaviji doživljavali u NBA bi bio TERORISTIČKI napad!
Foto: Profimedia

Sa setom u glasu

RAĐA I KUKOČ SE PRISETILI STARIH VREMENA! Ono što smo u Jugoslaviji doživljavali u NBA bi bio TERORISTIČKI napad!

Zato, kad dođeš u NBA ligu, ne preplaši te kad neko viče: 'Defense! Defense!'

Objavljeno: 11:32h

Jedni od najboljih hrvatskih košarkaša, koji su sa Jugoplastikom, ali i reprezentacijom Jugoslavije, stvarali nove stranice istorije, Dino Rađa i Toni Kukoč su u intervjuu za "BSTN" govorili o razlici između košarke u malim dvoranama i onoga što ih je dočekalo kada su otišli u Sjedinjene Američke Države.

- U Šibeniku, Zadru ili Čačku su nas povlačili za dresove i pljuvali po nama. U NBA ligi je to ipak bilo nemoguće - prisetio se Rađa s osmehom.

Košarka bez granica, Dino Rađa
foto: Filip Plavčić

Slične uspomene ostale su urezane i Kukoču koji je takođe spomenuo grad kraj Morave.

- Kad smo igrali u Čačku, upozorili su nas na jednog čoveka u publici s kišobranom. Nismo na početku shvatili o čemu je reč, ali smo onda videli da taj čovek, koji je sedeo blizu centra, drškom kišobrana igrače protivničkog tima hvata za ruku. Namerno su ostavili i otvorena vrata da se mi na klupi smrznemo. Svakakvi trikovi su tad bili u igri - kazao je Kukoč.

Toni Kukoč
foto: Profimedia

Prsetio se da je anegdota bilo i u Splitu, kada su gubili kod kuće. Jednom je neko ugasio svetla u dvorani kako bi se protivnici uplašili... I upalilo je!

- Nakon pola sata tih petnaest ili dvadeset koševa razlike im ništa nije značilo jer nisu znali hoće li se vratiti živi. Zato, kad dođeš uNBA ligu, ne preplaši te kad neko viče: 'Defense! Defense!' - kaže Toni Kukoč i dodaje:

- U NBA ligi bi ove stvari koje smo mi u Jugoslaviji prolazili bile opisane kao teroristički napad - zaključio je Kukoč.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.