ŽREB U UTORAK: Srbija saznaje protivnike na Olimpijskim igrama!
Foto: Emilija Jovanović

vratili se

ŽREB U UTORAK: Srbija saznaje protivnike na Olimpijskim igrama!

Žreb za Olimpijski turnir održaće se 2. februara, sa početkom od 10:30 i bez prisustva publike

Objavljeno: 15:08h

Zbog cele situacije sa koronom Olimpijske igre bili su odložene. Sada je red da se vrate. Za nešto manje od pola godine doći će do otvaranja najvećeg sportskog događaja u Tokiju.

Prve će biti košarkašice, a ako košarkaši pobede na kvalifikacionom turniru u Beogradu priključiće se i oni.

Žreb za Olimpijski turnir održaće se 2. februara, sa početkom od 10:30 i bez prisustva publike.

- FIBA sa zadovoljstvom objavljuje da će se žreb za košarkaške turnire na Olimpijskim igrama u Tokiju u obe konkurencije održati 2. februara u Kući košarke u Mijesu, u Švajcarskoj – ističe se na sajtu Svetske košarkaške federacije.

Kada je u pitanju ženski plasman, tu se već izborilo 12 zemalja. Pored naše zemlje, tu su i Japan, Kina i Južna Koreja iz Azije, Nigerija iz Afrike, Kanada, Portoriko i SAD iz Severne i Južne Amerike, Belgija, Francuska i Španija iz Evrope, te Australija iz regiona Okeanije.

Ove ekipe biće raspoređene u jedan od četiri šešira prema rang listi FIBA. Srbija tu zauzima osmo mesto, a uzimajući u obzir samo učesnice na turniru je na sedma, tako da će se naći u trećem šeširu.

Turnir će se sastojati iz tri grupe od po četiri reprezentacije, a može postojati samo jedna grupa sa dva evropska tima.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

A kod muškarce je to malo drugačije. Situacija je više nedefinisana, pošto se za Olimpijske igre za sada kvalifikovalo samo osam ekipa kroz plasman na Svetskom prvenstvu u košarci 2019. godine. To su Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Japan, Francuska, Španija i Australija.

Preostala četiri učesnika dobićemo po okončanju kvalifikacionih turnira koji će se između 29. juna i 4. jula odigrati u Viktoriji u Kanadi, Splitu u Hrvatskoj, Kaunasu u Litvaniji i Beogradu.

Za žreb pravila su ista. Postojati četiri šešira, a turnir će se sastojati iz tri grupe od po četiri reprezentacije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.