ARMANI NA KRILIMA PANTERA DO POBEDE PROTIV ZENITA! Barseloni drama u Pireju, a Fener nastavlja da gazi!
Foto: Profimedia

23. kolo, Evroliga

ARMANI NA KRILIMA PANTERA DO POBEDE PROTIV ZENITA! Barseloni drama u Pireju, a Fener nastavlja da gazi!

Još jedna pobeda Fenera i to rutinska u Rusiji, a Barselona kroz dramu stigla do pobede u Pireju, dok je Olimpiija slavila na krilima Pantera protiv Zenita

Objavljeno:

Od kako je došao Marko Gudurić u Fenerbahče, ekipa Igora Kokoškova ne zna za poraz. Tako je bilo i u 23. kolu Evrolige kada su na gostovanju u Rusiji savladali Himki 107:76.

Himki je samo uspeo da održi rezultatsku klackalicu u prvoj četvrtini, a onda se pred naletima ekipe Igora Kokoškova srušio poput kule od karata.

Posle Olimpijakosa, Asvela, Crvene zvezde, Baskonije, Panatinaikosa, CSKA i Makabija, sada je i slabašni Himki položio oružje pred turskim timom.

Ovo je bila ujedno i pobeda sa najvećim brojem datih poena Fenerbahčea u Evroligi. Osma pobeda zaredom. Fener je zabeležio i rekordnih 29 asistencija.

U redovima Himkija najbolji je bio Aleksej Šved sa 29 poena, a dvocifren učinak imao je još jedino Jevgenij Voronov koji je ubacio 11 poena.

Gudurić je utakmicu završio sa 14 poena uz šut od 4/4 za dva, 2/5 za tri, imao je i četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji kod Fenerbahčea bio je Nando de Kolo sa 18 poena, Lorenzo Braun je dao 17, Jan Veseli 15, a Džarel Edi 10 poena.

Fenerbahče je upisao osmu uzastopnu, a ukupno 13. pobedu u Evroligi i osmi je na tabeli, dok je Himki poslednji sa skorom 2/21.

Ekipa Igora Kokoškova u narednom kolu dočekuje Zenit, dok će Himki gostovati Makabiju u Tel Avivu.

Košarkaši Barselone su rezultatom 76:74 pobedili Olimpijakos u utakmici 23. kola Evrolige.

Barselona je sjajno ušla u večerašnji meč, povela je sa 13:2, pa 18:6 i tokom prvog poluvremena je bez problema održavala prednost. Posle 20 minuta igre Barsa je vodila sa 40:30, a pravi odgovor Olimpijakjosa usledio je u trećem kvartalu, kada su domaći preokrenuli na 53:50.

Potom, Nikola Mirotić preuzima stvar u svoje ruke i sjajnom igrom vraća prednost Barseloni, koja je u Blaugrani na kraju slavila sa 76:74 i uspela da spreči veliko iznenađenje.

Upravo je Mirotić sa 16 poena bio najefikasniji u svom timu, Kori Higins je dodao 14, a Kalates je imao 12. Na drugoj strani, 18 poena Šakila Mekisika, 12 Spanulisa, 11 Slukasa i 10 Printezisa.

Košarkaši Armanija su rezultatom 82:76 porazili Zenit iz Sankt Peterburga.

Utakmica je počela malo lošije po italijanski sastav, pošto je Zenit dobio prvu četvrtinu sa 24:16 i na poluvreme otišao sa prednošću od 44:35.

Armani je postepeno topio prednost, ali je do vođstva došao tek u četvrtoj četvrtini kada je Vladimir Micov pogodio trojku za 64:63.

Srpski košarkaš je imao još jedan važan pogodak, kada je na tri minuta pre kraja pogodio za 72:71. Od tada Armani nije ispuštao vođstvo i na kraju došao do izuzetno značajne pobede.

Kod pobednika pored Micova koji je postigao 10 poena uz tri skoka i dve asistencije, najvažniju ulogu imali su Kevin Panter sa 14 pogodaka i Serhio Rodriges sa 13, kao i Hajns sa 12 poena i osam skokova. Na drugoj strani Holins i Pengos su ubacili po 12 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.