VALAS JE SVAKOG DANA MALTRETIRAO MILIČIĆA: Provocirao je Darka svakog dana, a on za to nije bio spreman!
Foto: EPA/Jeff Kowalski

novo saznanje

VALAS JE SVAKOG DANA MALTRETIRAO MILIČIĆA: Provocirao je Darka svakog dana, a on za to nije bio spreman!

Bivši saigrač otkriva zašto je Srbin postao jedan od najvećih promašaja sa drafta u istoriji

Objavljeno: 09:33h

Davne 2003. godine Darko Miličić izabran je za drugog pika odma iza Lebrona Džejmsa. Od tog drafta je prošlo 18. godina, ali je on još tema razgovora u NBA.

O bivšem centru Pistonsa je govorio njegov nekadašnji saigrač Aleks Eker, koji je ispričao kako su izgledali dani u svlačionici.

On je za podkast "Basketball Network" rekao da je Darko bio isuviše mlad da izdržao provokacije iskusnijih saigrača, konkretno Rašida Valasa.

- Mislim da mu je, kao i meni, bilo teško da igra u tako jakom timu. Ekipa je već bila elitna, a Darko nije video ulogu u kojoj može da se razvija - rekao je Eker i pojasnio:

- Svaki dan je igrao protiv Rašida Valasa, koji najviše provocira i pokušava da te izbaci iz takta, njegov plan je da utiče na tebe. Darko je bio jako mlad i nije bio spreman za to svakog dana. Kada odrastate u Los Anđelesu ili bilo gde u Americi, na svakom basketu ćete čuti ljude koji neverovatno mnogo provociraju. Za njega je to bilo previše.

Eker je ubeđen da za Darka nije bilo dovoljno mesta da se razvije:

- Nije dobio šansu da se razvije, ja sam gledao kako kada je na terenu radio neke sjajne stvari, bio je sjajan atleta u odnosu na veličinu. Sve je počelo od toga što su mogli da biraju Karmela Entonija, Dvejna Vejda ili Krisa Boša umesto Darka.

Na kraju se dotakao primera Amira Džonsona:

- Amira su dosta provocirali na treningu, a on nije hteo to da trpi. Kada je jednom ušao u svlačionicu, zaskočili su ga, vezali za stolicu i ostavili na sredini terena. Ako neko pokuša da ga oslobodi, njemu će se desiti isto, rekli su posle toga.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.