ATLANTA PREKINULA SERIJU OD 7 UZASTOPNIH POBEDA KLIPERSA: Ali zato Juta sad ima 9 trijumfa u nizu!
Foto: AP

NBA

ATLANTA PREKINULA SERIJU OD 7 UZASTOPNIH POBEDA KLIPERSA: Ali zato Juta sad ima 9 trijumfa u nizu!

Samo tri utakmice su odigrane u najjačoj ligi na svetu prethodne noći

Objavljeno: 08:48h

Nije bilo tokom prethodne noći na terenu srpskih košarkaša, a kao jednu od izuzetno zanimljivih stvari izdvajamo sigurno prekid serije pobeda Klipersa koji su bili slavili u sedam prethodnih mečeva zaredom.

Ipak, svemu dođe kraj, pa tako i ovoj pobedničkoj seriji, a njoj je na put stala sjajna Atlanta i to bez povređenog Bogdana Bogdanovića. Houksi su trijumfovali 108:99.

Tvrd meč je odigran u Atlanti, tek u poslednjoj četvrtini domaćin je dva puta uspeo da ode na 11 poena prednosti, a tokom ostatka utakmice razlika nije prelazila devet poena.

Trej Jang je briljirao ove večeri, ubacio je 38 poena za Atlantu, a Deandre Hanter je dodao 22.

Kod Klipersa Redži Džekson je postigao 20 poena, dok je Serž Ibaka meč završio sa 15 koševa.

Juta Džez je upisala novi trijumf (deveti u nizu) protiv Njujorka koji nije imao baš nikakvu šansu da prekine sjajni niz tima iz Solt Lejk Sitija - 108:94.

Niksi su vodili tokom celog prvog poluvremena, imali i 15 poena prednosti (59:44) i držali vođstvo sve do kraja treće četvrtine (81:80), a onda je Juta dodala gas i prelomila utakmicu. Brzo je otišla na deset (91:81), pa na 16 poena prednosti (100:84) i tu je svaka priča bila gotova.

Rojs O’Nil je ubacio 20 poena za Jutu, Rudi Gober je zabeležio "dabl-dabl" sa 18 poena i 19 skokova, dok je Majk Konli ubacio 19 poena.

Kod Njujorka najefikasniji je bio Ostin Rivers sa 25 poena.

I renovirana ekipa Hjustona (bez Džejmsa Hardena) polako kreće da napreduje na tabeli nakon što je Vašington lako položio oružje - 107:88.

Utakmica je rešena u poslednjoj četvrtini, kada je Hjuston posle rezultatske klackalice uspeo da se odlepi, da pobegne na dvocifrenu razliku (90:79), a onda da je samo uvećava do kraja.

Najzaslužniji za trijumf Raketa bio je Džon Vol sa 24 poena, Viktor Oladipo i Erik Gordon su postigli po 20, a veliki doprinos dao je i Demarkus Kazins sa 19 poena i 11 skokova.

Bredli Bil je bio daleko najefikasniji u Vašingtonu sa 33 poena.

NBA, rezultati:

Juta - Njujork 108:94

Atlanta - LA Klipers 108:99

Hjuston - Vašington 107:88

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.