LOŠA ZVEZDA SVE DALJE OD TOP 8! Radonjić nakon utakmice sa Valensijom: Nismo uspeli ni da zapretimo!
Foto: Starsport©

Uživo

LOŠA ZVEZDA SVE DALJE OD TOP 8! Radonjić nakon utakmice sa Valensijom: Nismo uspeli ni da zapretimo!

Košarkaši Valensije pobedili su kao domaćini ekipu Crvene zvezde sa 91:71 u meču 20. kola Evrolige.

Objavljeno:

Nema alibija za ovaj poraz. Mnogo loše izdanje crveno-belih u Valensiji. Domaćin je odigrao utakmicu na visokom nivou, a i iskoristio je velike greške Beograđana.

Crvena zvezda je na ovaj meč došla oslabljena za četvoricu igrača, Marka Simonovića, Džordana Lojda, Lendrija Nokoa i Boriše Simanića. Valensija je to znala da iskoristi i tako se revanšira za poraz u Beogradu.

Nakon utakmice šef struke crveno-belih Dejan Radonjić samo je kratko prokomntarisao ovaj susret.

- Valensija je odigrala jako dobru utakmicu. Mi smo defanzivno bili veoma meki, skoro svih 40 minuta igrali smo jaku lošu odbranu. Bilo je nekih dobrih momenata u drugoj i trećoj četvrtini, ali ni izbliza dovoljno da se zapreti. Protivnik je zasluženo pobedio, kontrolisali su meč -

Najefikasniji u pobedi španske ekipe bio je Nikola Kalinić koji je postigao 14 poena uz dva skoka i sedam asistencija za indeks 20.

Što se Zvezde tiče, Džoni O’Brajant je prednjačio sa 21 poenom, dok je još samo Kolom imao dvocifren broj 11.

Valensija sada ima skor od 11 pobeda i devet nerešenih, dok je Crvena zvezda na šest pobeda i 13 poraza.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

IV ČETVRTINA

40. minut - Loša igra Zvezde tokom većeg dela meča koštala je još jednog poraza. Valensija na krilima raspoloženih Laberia, Kalinića, Vilijamsa i Tobija zasluženo slavila sa dvadeset razlike 91:71.

35. minut - Peta lična Voldena na pet minuta do kraja. Valensija ne posustaje, a razlika samo raste 78:66, ne pomaže ni 21 poen O' Brajanta, a dvocifren je i Kolom.

33. minut - Trude se igrači Zvezde da smanje zaostatak, ali raspoloženog O' Brajanta nema ko da prati, dok sa druge strane domaćin ima čak trojicu dvocifrenih igrača, Kalinića (14), Laberia (12) i Tobia (11) (72:62).

III ČETVRTINA

30. minut - Prišla je Zvezda u ovoj četvrtini na minus pet, ali Valensija pogađa kao u transu, pa u poslednjih deset minuta ulazi sa plus 11, 68:57.

27. minut - Koliko god da su Beograđani poboljšali igru u napadu, a posebno u odbrani, Valensija iz nemogućih pozicija na samom isteku napada postiže poene i na krilima fantastičnog Vilijamsa i Laberija sigurno drži i povećava prednost 61: 52.

25. minut - Jaka odbrana Lazića i poeni Kolona uz dodatno bacanje vraćaju crveno-bele na samo minus pet, 56:51.

23. minut - O' Brajant sa ubačenih 17 poena drži Zvezdu u igri. Dosta bolja igra u odbrani crveno-belih, tako da su Beograđani i dalje u igri (53:48).

KK Crvena zvezda, KK Alba, Branko Lazić
foto: Emilija Jovanović

Kako su crveno-beli odigrali veći deo prve dve četvrtine, na kraju je i dobar rezultat 49:42.

II ČETVRTINA

20. minut - Kako su crveno-beli odigrali veći deo prve dve četvrtine, na kraju je i dobar rezultat 49:42. U poslednja dva minuta ekipa Dejana Radonjića je uspela da se vrati u utakmicu, ali opet će crnogorski strateg morati da reaguje u svlačionici, kako bi njegovi puleni pokušali da dođu do konačnog preokreta i nove pobede.

18. minut - Zvezda sa dve vezane trojke Lazića i O' Brajanta dolazi do prihvatljivih minus 11 (47-36).

15. minut - Još nije ni poluvreme, a Valensija je izvela 11 slobodnih bacanja i dala deset, crveno-beli na silu postižu poene, ali razlika se ne smajuje 44:30.

12. minut - Razigrana Valensija pravi razliku i odlazi na plus 15 (35:20). Zvezda bez šansi u dosadašnjem delu meča.

I ČETVRTINA

10. minut - Konsolidovala je Zvezda igru u odbrani, postigla je preko O Brajanta nekoliko lakih poena, ali ponovo stala. Valensija vodi 27:15.

7. minut - Katastrofalna četvrtina Crvene zvezde koja ne može da kreira dobar napad, a domaćin to koristi i odlazi na na plus 14, 21:7.

5. minut - Atraktivna zakucavanja Derik Vilijamsa sa jedne i Jagodić Kuridže sa druge strane, Kalinić je već skupio sedam poena. Valensija odlazi na plus sedam 14:7.

3. minut - Konfuzni napadi Crvene zvezde, što Valensija koristi i vodi sa 7:2.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.