AMERI SAD NEMAJU DILEMU: Potpuno su odlepili za Jokićem i porede ga s najboljim belim igračem svih vremena!
Foto: Profimedia

Pohvale za srbina

AMERI SAD NEMAJU DILEMU: Potpuno su odlepili za Jokićem i porede ga s najboljim belim igračem svih vremena!

Nikola Jokić je lukav, pametan i vešt, baš poput Lerija Birda

Objavljeno:

Lucidnost i košarkaška inteligencija srpskog asa Nikole Jokića na meču Denvera protiv Njujork Niksa, oduševila je mnoge ljubitelje ovog sporta, a svoje uzbuđenje nije krio ni bivši košarkaš njujorške ekipe, a sada konsultant na njihovim utakmicama, Volt Frejžer.

On je na svom Tviter profilu podelio genijalan potez Srbina iz meča sa Niksima uz reči koje odzvanjaju.

- Lukav, pametan, vešt. Poput Lerija Birda - istakao je Frejžer.

Ipak, može se reći da nije pogrešio. Nikola Jokić igra nestvarnu košarku ove sezone i ako bude ovako nastavio nema sumnje da će po svim parametrima prestići čuvenog Lerija Birda.

Međutim, ovo se neće svideti mnogima, jer, podsetimo se, nakon što je sličnu konotaciju dao i Greg Popović da je Jokić reinkarnacija legendarnog košarkaša, novinar ESPN-a Brajan Vindhorst je rekao da je apsurdno Jokića porediti sa Birdom.

- Bio sam zapanjen kada sam pročitao taj citat, mislio sam da je šala, da Pop nije bio ozbiljan. Pop retko govori takve stvari i kada kaže uvek je smisleno, značajno... Leri Bird je bio sjajan dodavač, Nikola Jokić je jedan od najboljih centara dodavača u istoriji i to mogu da vidim, ali reći ću jednu stvar. Kada je Leri trebalo da postigne koš, on je to i činio, a budućnost Denver Nagetsa zavisi od toga – da li Jokić može da pogađa kada je važno. Ako to bude mogao, onda će verovatno biti član Kuće slavnih, ali i dalje sam bez teksta kada pomislim na Popovo poređenje- rekao je Vindhorst.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.