OPERISAN ALEN SMAILAGIĆ: Sledi mesec dana oporavka, a onda ga Golden Stejt šalje u Razvojnu ligu!
Foto: EPA/John G Mabanglo

trener Ker žali

OPERISAN ALEN SMAILAGIĆ: Sledi mesec dana oporavka, a onda ga Golden Stejt šalje u Razvojnu ligu!

Propustiće gotovo četvrtinu sezone, a možda i više

Objavljeno: 11:55h

Peh za pehom prati Alena Smailagića, jer ne samo što je zbog povrede kolena propustio početak sezone, već će sada zbog operacije propustiti skoro četvrtinu utakmica.

Srpski košarkaš iz redova Golden Stejta je uspešno operisao meniskus kolena, potvrdio je njegov klub i sledi mu bar mesec dana oporavka, što znači da će tek posle 1. februara biti spreman da se vrati u trenažni proces.

Alen Smailagić, Dvajt Hauard, Troj Denijels
foto: AP

On je pred početak sezone doživeo povredu zbog koje je propustio prvih 6 mečeva, a nadali su se u Oklendu da će rehabilitacija i fizikalna terapija dati rezultate, ali na kraju se ispostavilo da je jedino rešenje operacija.

Zbog toga će propustiti minimum još 15 mečeva.

- Osećam se loše zbog Smajlija. Bio je žrtva pandemije poput svih mladih igrača u smislu da nije imao prostora za rad koji mu je potreban. Sada je zaista šteta ako se povredite i ne budete zdravi kako sezona odmiče - rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Stiv Ker
foto: AP

Zbog toga će vrlo verovatno talentovanog krilnog centra posle oporavka proslediti u svoju filijalu u razvojnoj ligi, Santa Kruz Voriorse, za koje je već igrao, pošto sezona u Dži ligi počinje 8. februara, a njemu će biti potrebne utakmice da uđe u takmičarski ritam.

- Moramo da mu obezbedimo malo vremena za igru, malo akcije. Videćemo šta to znači dalje - poručio je Ker.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.