LUDI TRILER U LITVANIJI: Bajern koš u poslednjim sekundama, Žalgiris za pobedu u poslednjoj! Fener konačno pobedio!
Foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

16. kolo evrolige

LUDI TRILER U LITVANIJI: Bajern koš u poslednjim sekundama, Žalgiris za pobedu u poslednjoj! Fener konačno pobedio!

Košarkaši Žalgirisa savladali su na svom terenu minhenski Bajern rezultatom 74:73, u meču 16. kolu Evrolige.

Objavljeno: 09:18h

Marijus Grigonis je dao koš za pobedu večeras i ujedno bio iks faktor ekipi Žalgirisa.

Prava drama je mogla da se vidi u finišu meča Žalgirisa i Bajerna, nakon pogotka Vejler-Beba za goste, međutim, Litvanci su uspeli jedva da se izvuku i pobede Bajern.

Ovo je već treći poraz u poslednje četiri utakmice za Bavarce, koji su trenutno četvrti sa skorom od 10-6, dok je Žalgiris sedmi sa učinkom od 8-8.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je upravo malopre spomenuti Grigonis sa 22 poena, a dvocifren je bio još samo Arturas Milakni sa 11 poena.

Kod Bajerna najefikasniji je bio Džejlen Rejnolds sa 17 poena i sedam skokova, 16 je dodao Vejler-Beb, a 14 Pol Cipser.

Fenerbahče - Olimpijakos

Ekipa Igora Kokoškova je napokon pobedila. Olimpijakos je bio blizu da preokrene ali Fener nije dozvolio i slavio je rezultatom 84:77.

U prvom poluvremenu viđena je rezultatska klackalica, da bi domaći u drugom uspeli da učvrste vođstvo, koje je početkom poslednjeg kvartala iznosilo +14.

Olimpijakos nije odustajao i malo po malo je tu razliku spustio na -1. Fener je uspeo da odbije nalet protivnika i pobedi nakon tri uzastopna poraza.

Olimpijakos ostaje 10. sa skorom 7-8 i jednom utakmicom manje.

Najbolji kod domaćih bio je Jan Veseli sa 17 poena, pet asistencija i četiri skoka. Sličan učinak je imao i Pjer (14+3+4), dok je Bartel meč završio sa 11 poena.

Gudurić se vratio, ali se vidi još treba da trenira sa ekipom da bi to izgledalo bolje, večeras je imao četiri poena, dva skoka i tri asistencije.

Baskonija - Olimpija Milano

Baskonija je večeras pobedila Milano rezultatom 84:79.

Baskonija je prekinula neugodan niz od 3 poraza na jako teškom gostovanju, pobedili su sasvim zasluženo, pred kraj napravivši sami sebi nepotrebne probleme.

Od početka je tim Duška Ivanovića bio taj koji je diktirao tempo i kontrolisao rezultat, ali nekoliko puta je previše lako dopuštao domaćem timu povratak u zonu iz koje je još uvek mogao ugroziti goste.

U takvom je tonu protekla gotovo kompletna utakmica. Baskonija je u zadnjih 5 minuta imala sigurnih 13 razlike, međutim, opuštanjem su po ko zna koji put doveli Milano u priliku da uspešno napravi preokret. Ipak, tim Etore Mesine nije uspeo u tom pokušaju a sve je rešio faul-koš Piera Henrija 10 sekundi do kraja koji je domaćine odveo na nedostižnih 5 koševa razlike.

Pier Henri je postigao 15 poena, Dragić je dodao jedan više a sjajan je bio Nigerijac Džekri s 12 poena i 11 skokova kod Baskonije. Punter sa 15 poena i Dilejni sa 12 bili su efikasniji kod ostalih kod Armanija.

Valensija - Himki

Valensija je slavila večeras kod kuće protiv Himkija, rezultat na kraju utakmice je bio 88:82.

Kod domaćina su se istakli Marin Hermanson sa 16 poena, Derik Vilijams sa jednim poenom manje i Bojan Dubljević sa 11 poena, a na drugoj strani Erik MekKolum je bio raspoložen sa 16 poena i Aleksej Šved sa 14 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.