JOKIĆ SPREMAN DA RIBA SAIGRAČE: Neću uvek govoriti lepe stvari! Svi veliki igrači imaju takav mentalitet!
Foto: AP/Mark J. Terrill

pred start nove sezone

JOKIĆ SPREMAN DA RIBA SAIGRAČE: Neću uvek govoriti lepe stvari! Svi veliki igrači imaju takav mentalitet!

Srpski centar kaže da mu je drago što je u priči oko MVP nagrade

Objavljeno: 14:38h

Nova NBA sezona je krenula, a u njoj sigurno velika očekivanja imaju u Denveru, kao i njihov najbolji igrač Nikola Jokić.

Posle istorijske prošle sezone u kojoj su stigli do finala Zapadne konferencije, Nagetsi i dalje imaju visoke ambicije, a uoči prvog meča u sezoni, za medije je govorio srpski košarkaš.

Srpski centar je vremenom izrastao u istinskog lidera Denver Nagetsa na i van parketa.

- Rekli su mi da je to sledeći korak pa ih slušam. Video sam da svi dobri igrači imaju takav mentalitet, da pričaju sa ekipom, da razgovaraju individualno. Ovde sam šest godina, od početka sam sa trenerom (Majkom Melounom, prim. aut), pa znam šta traži od igrača i mislim da mogu da im pomognem da dobiju dodatne minute, više lopte. Znam šta trener traži od tebe na terenu pa mislim da mogu malo da pomognem igračima - rekao je Jokić.

Lebron Džejms, Nikola Jokić
foto: EPA/Erik S Lesser

Jokić ističe da nije imao nikakve "konsultacije" o tome kako da se ponaša kao lider tima.

- Ne, jednostavno kažem ako imam šta da kažem. To neće uvek biti dobro. Tako ja shvatam taj proces, tako ga vidim, treneri će me ispraviti ako grešim, ali se nadam da se neće često dešavati.

Denver je prošle sezone imao peti najbolji napad lige, ali trener Majk Meloun u novoj očekuje još bolju ofanzivu sa jačim ritmom i više pokušaja za tri poena.

- Možemo biti mnogo bolje. Kada je druga petorka na parketu lopta i igrači su se dobro kretali, mogli ste da vidite da veruju jedni drugima na šutu, svi žele od slobodnog igrača da šutira. Takav način igre, takvo samopouzdanje će nam mnogo značiti.

Nikola Jokić, Entoni Dejvis
foto: EPA/Erik S Lesser

Nagetsi nisu previše menjali sastav tima, ali su ipak otišla tri bitna člana rotacije – Džerami Grent, Tori Kreg i Mejson Plamli zbog čega mnogi veruju da će se osetiti u igri u odbrani.

- Pokušavamo da više igramo timsku odbranu. Videli smo kako smo dobili Jutu i Kliperse. Da, Tori i Mejson su sjajni pojedinci, ali su imali tim iza sebe pa su nekako znali koliko agresivni mogu da budu. Neko je bio tu da ih zaštiti. Čuvali smo jedni drugima leđa. To je potreban način razmišljanja, da nikad ne predajemo poziciju, da pomažemo jedni drugima u odbrani, da im ne dozvoljavamo otvorene šuteve, da ih nateramo da se više namuče da bi imali otvoren šut.

Za razliku od prethodnih sezona kada je američka javnost, čak i ona stručnija, često potcenjivala Jokića, Srbin je sada neizbežan deo svih priča o najboljim petorkama lige i MVP kandidatima.

Nikola Jokić
foto: EPA/Erik S Lesser

- Prošle godine smo igrali finale konferencije, pa koliko god je tim dobro planiran, toliko će da se priča o najboljim igračima. Drago mi je što sam u tim pričama i temama, ali tim je uvek ispred svega toga i ne pobeđuje individualac, nego tim - ističe Jokić.

Nagetsi prvi meč sezone igraju protiv Sakramento Kingsa (četvrtak, 3.00), bivšeg tima trener Melouna protiv koga on redovno ima poseban motiv.

- Mislim da su promenili sve od tada, davno je to bilo. Ja lično nemam neke određeni tim protiv koga volim da igram. Protiv svakog igram isto, trener možda ima, ali sumnjam. To je baš daleka prošlost kad je bio tamo - zaključio je srpski košarkaš.

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.