SKLONJENA JOŠ JEDNA PREPREKA: ABA liga ima novi račun! Uskoro i vlasnička transformacija!
Foto: EPA, Branislav Božić, Filip Plavčić

stižu nova vremena

SKLONJENA JOŠ JEDNA PREPREKA: ABA liga ima novi račun! Uskoro i vlasnička transformacija!

U skorije vreme biće odblokiran i račun ABA lige u Beogradu

Objavljeno: 13:16h

Konačno se naziru lepši dani za ABA ligu. Nakon brojnih problema, koji su u jednom trenutku pretili da u potpunosti parališu funkcionisanje takmičenja, čini se da se ulazi u mirnije tokove. FMP iz Železnika je preuzeo vlasnički udeo u društvu od Metalca iz Valjeva, što je bio prvi i glavni uslov da se krene u transformaciju iz JTD u DOO.

Pravni status je time konačno rešen, pošto je udruženje upisano u sudski registar Republike Hrvatske. A u subotu je stigla još jedna dobra vest, pošto je kako piše "MozzartSport", ABA liga uspela da otvori račun u Erste banci, gde će se uskoro naći sva sredstva koja su bila založena u Rajfajzen banci, koja nije želela da nastavi saradnju sa regionalnim takmičenjem zbog neuređene dokumentacije.

U skorije vreme biće odblokiran račun ABA lige u Beogradu, koji je u blokadi od 1. jula 2019. godine, jer od tada pravno nije imenovano ovlašćeno lice Lige, tačnije sportski direktor, koji treba da upravlja ovim sredstvima.

Preostaje još da se klubovi dogovore oko promene Društvenog ugovora, tačnije da se preduzeće koje rukovodi takmičenjem prebaci sa Javnog trgovačkog društva (j.t.d.) u Društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.). Na tome se već uveliko radi.

Podsetimo, ABA liga spala je na 13 učesnika ove sezone, zbog nemogućnosti Primorske da ispuni svoje finansijske obaveze. Klub iz Kopra je propustio dve utakmice do sada, što znači automatsku diskvalifikaciju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.