GORE OD DEBAKLA, KATASTROFA ZVEZDE: Zenit je smrzao na -29! Riversova brutalna osveta crveno-belima za otkaz!
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

Evroliga, 17. kolo

GORE OD DEBAKLA, KATASTROFA ZVEZDE: Zenit je smrzao na -29! Riversova brutalna osveta crveno-belima za otkaz!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 19:58h

Crvena zvezda je debakl u Sankt Peterburgu protiv Zenita 98:69.

Crveno-beli su upisali svoju 11. izgubljenu utakmicu u Evroligi, te plej-of je dalji nego ikad.

Čini se da je ekipa Saše Obradovića ovaj meč izgubila i pre nego što je počeo, odnosno, još u prvoj četvrtini koja je završena ubedljivim vođstvom domaćih 30:12.

Kori Volden
foto: EPA/Anatoly Maltsev

Nezaustavljiv je bio plejmejker Kevin Pengos, za koga u tih prvih 10 minuta nisu imali rešenja za njega, a ubacio je čak 15 poena.

Dok su maltene trepnuli navijači Zvezde, već je bilo preko 20 razlike, međutim, neverovatnom serijom od 13:0 na kraju druge četvrtine i početkom treće delovalo je da će se Zvezda vratiti u meč, pošto je prišla na samo 8 poena zaostatka (48:40).

Ali to je i bilo sve što su mogli u ovom susretu koji su igrali bez Džordana Lojda (zbog koronavirusa). Ubrzo ponovo uleću u kontra ritam, a na drugoj strani se budi njihov bivši igrač Kejsi Rivers koji je do kraja utakmice bio fenomenalan u šutu za tri poena i pogodio 7 trojki iz 8 pokušaja, od čega većinu u drugom poluvremenu.

Sve je već bilo poodavno rešeno na ovoj utakmici, a pitanje je bilo samo kojom razlikom će izgubiti crveno-beli, a možemo reći da domaćin nije imao milosti.

Prednost je rasla takoreći iz napada u napad, a u jednom trenutku je bilo i 33 poena prednosti za Zenit, da bi uspeli nekako da se spuste ispod 30 igrači Zvezde i spreče da pukne stotka.

1 / 8 Foto: EPA/Anatoly Maltsev

Pomenuti Rivers, koga Zvezda pre nekoliko sezona nije htela da zadrži, bio je najefikasniji sa 23 poena, Pengos je u drugom poluvremenu postigao samo 2 za ukupno 17, još jedan bivši igrač Zvezde Bili Beron je ubacio 13 uz 5 asistencija, a Gudaitis je dodao 12.

U redovima crveno-belih dvocifreni su bili samo O'Brajant sa 13 i Davidovac sa 10 poena.

KK Zenit
foto: Printscreen/Euroleague.net
KK Crvena zvezda
foto: Printscreen/Euroleague.net
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice i ponižavanja Zvezde u Sankt Peterburgu! Posle 40 minuta Zenit je pobedio 98:67.

36. minut - I sada se ovo već pretvara u pravu katastrofu. Serija poena Zenita, Kejsi Rivers nastavlja da rešeta, sada je počeo da pogađa i za dva, a domaćin stiže do vođstva 93:60.

32. minut - Odmah serija Zenita 5:0 na početku poslednje četvrtine i čini se da je sada i definitivno pobednik ovde rešen, ako već nije odavno! Ruski tim ima vođstvo 74:54.

Saša Obradović
foto: EPA/Anatoly Maltsev

III ČETVRTINA

30. minut - Pogodio je trojku i Kino Kolom, njegovi prvi poeni u Zvezdi, ali čini se da je prednost Zenita prevelika uoči poslednjih 10 minuta - 69:54.

26. minut - Konačno tek treći koš crveno-belih u ovoj četvrtini. Davidovac prekida seriju domaćina od 10:0, ali čini se da ovaj meč odavno već ide na vodenicu Zenita, koji posle 4 uzastopna poena Gudaitisa ima vođstvo 63:44.

Džoni O'Brajant
foto: EPA/Anatoly Maltsev

24. minut - Međutim, period dobre igre nije nastavljen. Ponovo prave greške u nizu košarkaši Crvene zvezde i očas posla se Zenit sa dve uzastopne trojke Kej Sija Riversa vraća na 17 razlike, 59:42.

22. minut - Evo je i trojka Branka Lazića. Nastavlja se serija Zvezde iz druge četvrtine, crveno-beli se približavaju na 48:40.

Kori Volden
foto: EPA/Anatoly Maltsev

II ČETVRTINA

20. minut - Konačno dobar period u igri crveno-belih. Moža je Obradović konačno i pogodio s postavom na terenu, u kojoj prednjače Davidovac, Dobrić i Simonović u odbrani i O'Brajant u napadu. Uspeli su igrači Zvezde da naprave seriju 10:0 i time se potpuno takoreći vrate u meč do poluvremena. Zenit na odmor odlazi s vođstvom 48:37.

18. minut - Taman su crveno-beli vezali nekoliko dobrih napada i poena, ali raspucao se Bili Beron da vrati preko 20 razlike za domaćina - 48:27.

Ognjen Dobrić
foto: EPA/Anatoly Maltsev

16. minut - Još jedna trojka za domaćina, ukupno šesta iz 11 pokušaja od početka meča. Sada je pogodio i Ponitka, pa Zenit stiže do 43:19.

14. minut - Nova trojka Bilija Berona. Raste iz minuta u minut prednost Zenita. Trenutno je 40:16 za domaćina.

I ČETVRTINA

10. minut - Gore od ovoga nije moglo. Pengos je ubacio 15 poena u prvoj četvrtini, Zvezda se raspala po šavovima, pogađali su i Zubkov i Beron, pa je vođstvo domaćina otišlo na čak 30:12 posle prvih 10 minuta.

5. minut - Nastavlja Pengos da rešeta, postiže novu trojku i povećava na 14:7 vođstvo Zenita.

3. minut - Ne baš najbolje otvaranje utakmice za crveno-bele. Pengos veže pet uzastopnih poena, dok Dobrić smanjuje na 8:2.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.