ZVEZDA NAJZAD POBEDILA: Lojd pogurao crveno-bele do trijumfa! Prekinuta crna serija u Evroligi!
Foto: Starsport©

Evroliga, 16. kolo

ZVEZDA NAJZAD POBEDILA: Lojd pogurao crveno-bele do trijumfa! Prekinuta crna serija u Evroligi!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 21:03h

Crvena zvezda je konačno prekinula seriju poraza u Evroligi. Pala je Valensija u "Pioniru" 76:73.

Ponovo nije moglo bez drame u meču Crvene zvezde, ponovo su navijači strepeli, ail vratilo se sada malo crveno-belima za one dve dramatično izgubljene završnice protiv Albe i Olimpijakosa.

Džoni O'Brajant
foto: Starsport©

Srpski klub je prekinuo seriju od pet uzastopnih poraza u Evroligi i zabeležio 5. trijumf.

Džordan Lojd je pogurao u samom finišu sa nekoliko uzastopnih koševa, a pogodak koji je presudio jeste onaj Davidovca u poslednjoj sekundi napada iz teške pozicije na minut pre kraja meča.

U preostalih 60 sekundi ni jedan, ni drugi tim se nisu snašli. Zvezda je imala dva napada da overi trijumf, ali je propustila, da bi se potom spetljali igrači Valensije u poslednjim sekundama i propustili napad ili za pobedu ili za produžetak.

1 / 15 Foto: Starsport©

Ponovo ima mnogo razloga da bude nezadovoljan Saša Obradović, jedino u drugoj četvrtini su ličili na tim njegovi izabranici, u prvoj koliko toliko, dok su se maltene potpuno raspali u drugom poluvremenu i da nije bilo individualnog kvaliteta Lojda i O'Brajanta, kao i da je Valensiju samo za nijansu više služio šut (promašili ogroman broj iz čistih pozicija) teško da bi se ovako završila utakmica.

Uostalom i statistika dva tima sve najbolje kaže koliko su i jedni i drugi bili loši u šutu za tri poena. Zvezda je bila na 28%, svega 7 trojki iz 25 pokušaja, a španski tim je pogodio 9 od 29.

KK Crvena zvezda
foto: Printscreen/Euroleague.net

U redovima pobednika najefikasniji po običaju Lojd sa 20 poena, dok je O'Brajant ubacio 15 i oni su jedini bili dvocifreni u timu Zvezde, dok su se u Valensiji istakli Labejri i Prepelič sa po 15 poena, a Majk Tobi je ubacio 11.

KK Valensija
foto: Printscreen/Euroleague.net
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Pobeda Crvene zvezde 76:73.

Nikola Kalinić, Dejan Davidovac
foto: Starsport©

40. minut - Mogao je sada da se sudi i faul u napadu Labejriju, udario je Lazića laktom u lice, ali umesto toga sviran faul kapitenu Zvezde, a Francuz postiže poene sa linije penala za smanjenje na 76:73.

39. minut - Preuzima Lojd odgovornost sada u poslednjim trenucima. Pogađa u padu za 74:71, a potom i Dubljeviću sviran prekršaj u napadu.

36. minut - Lojd pogađa trojku da prekine ovu rastrzanu igru crveno-belih. Zvezda vodi 70:67.

Džordan Lojd
foto: Starsport©

34. minut - Šta sada rade igrači Zvezde?! Propuštaju priliku za prilikom da dođu do kakve takve prednosti. Valensija vodi 67:65.

31.minut - Trojkom na trojku otvaraju igrači dva tima poslednju četvrtinu. Na semaforu je 60:60.

III ČETVRTINA

30. minut - Potpuni povratak Valensije iz -12 na početku treće deonice. Zvezdi da nije bilo O'Brajanta sada bi bila u zaostatku. Izuzetno loša igra srpskog tima, šut za tri poena kao da ne postoji. Pred poslednji 10 minuta rezultat je nerešen 57:57.

Kori Volden, Aleksa Uskoković, Dejan Davidovac, KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

29. minut - Nikako crveno-beli da se povežu u ovoj trećoj četvrtini. Imaju i sreće jer igrači Valensije promašuju mnogo otvorenih šuteva, inače rezultat ne bi bio ovakav. Zvezda vodi 55:52.

25. minut - Sada žute minute u igri crveno-belih, Valensija je ubrzala igru u napadu i prilazi na 42:46.

21. minut - Trojkom otvara drugo poluvreme Lojd i vodi Zvezdu na dvocifrenu prednost 48:36.

Džordan Lojd
foto: Starsport©

II ČETVRTINA

20. minut - Odlična druga četvrtina crveno-belih, jedini problem što se u ekipi Valensije raspucao Prepelič sa tri trojke iz 6 pokušaja. Ipak, s druge strane mu je odgovorio i O'Brajant, pa na poluvreme se odlazi sa prednošću crveno-belih 45:36.

19. minut - Na trojku Prepeliča odgovara Branko Lazić poenima uz faul, pa je sada rezultat 42:33 za Zvezdu.

Aleksa Uskoković, Klemen Prepelič
foto: Starsport©

17. minut - Bitni sada poeni Kuzmića posle nekoliko loših napada Zvezde. Nakon toga brza tranzicija posle promašaja Vilijamsa, trčao je kontru O'Brajant i dobio loptu na vreme pa mu nije bilo teško da položi loptu u koš. Zvezda - Valensija 37:28.

15. minut - Nastavljaju crveno-beli sa dobrom igrom u napadu, imaju i ofanzivne skokove, pa zahvaljujući tome stižu do 33:25 i to tera Ponsernaua da zatraži tajmaut.

13. minut - Odlično otvara drugu četvrtinu Zvezda. Četiri poena zaredom Voldena, pa onda i trojka Lojda, te se rezultat brzo promenio i sada domaćin vodi 29:22.

I ČETVRTINA

10. minut - Da nije bilo dva uzastopna koša Davidovca koji je iskoristio neopreznost gostiju pod košem, ne bi bilo tako dobro. Valensija posle prvih 10 minuta vodi 22:20.

Marko Jagodić Kuridža
foto: Starsport©

9. minut - Dve uzastopne trojke prima Zvezda. Najpre Labejri na asistenciju Prepeliča, a onda i Slovenac pogađa sa istog mesta, iz ćoška, pa prednost prelazi na stranu gostiju 18:14.

7. minut - Sada mini rola Džonija O'Brajanta u 20 sekundi, najpre skok u napadu pa sjajna asistencija za Kuridžu, a potom i ukradena lopta u odbrani i polaganje. Pa Zvezda vodi 14:12.

5. minut - Evo i prve trojke za Zvezdu. Lojd iz bloka istrčava i pogađa za izjednačenje 7:7.

3. minut - Prilično slabo otvaranje obe ekipe. Tek na isteku trećeg minuta crveno-beli preko Simonovića postižu drugi koš. Rezultat je 4:2.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.