VASA JE BIO FENOMENALAN, ALI GA NIJE HTEO ŠUT ZA POBEDU: Efes ispustio utakmicu, dominacija Žalgirisa i poraz Albe!
Foto: Starsport©

Utakmice 15. kola Evrolige

VASA JE BIO FENOMENALAN, ALI GA NIJE HTEO ŠUT ZA POBEDU: Efes ispustio utakmicu, dominacija Žalgirisa i poraz Albe!

Košarkaši Milana su večears pobedili Efes, pametnom igrom pred kraj meča rezultatom 72:69. Žalgiris je dominatno od starta utakmice, razbušio Fener.

Objavljeno: 22:14h

Vasilije Micić je odigrao fantastičan meč, ali ni njegovih 20 poena ni dobra igra nije bila dovoljna da se pobedi raspoloženi Milano.

Prva četvrtina je bilo čisto odmeravanje snaga obe ekipe. Tibor Plajs je promašio zicer za izjednačenje, ali je na drugoj strani Kevin Panter pogodio za 3+1.

Od tog šuta, kreće serija Milana koja je pred kraj poluvremena imala vođstvo od 17 poena razlike.

Na poluvremenu je razlika bila za dva poena manja, iznosila je 15 poena. Vasa Micić do tog momenta ima samo 3 poena, ali nakon pauze kreće odlična igra Vase.

Najpre je pogodio dve vezane trojke, pridružio mu se Rodrig Bobua, pa i Krunoslav Simon sa nekoliko lakih poena i ekspresno, za svega tri i po minuta, Efes je napravio seriju 15:0 i izjednačio!

Uspeli su tada gosti nekako da "povuku ručnu" i ponovo uđu u egal, ali je Micić novim minijaturama sredinom poslednjem četvrtine Efesu sam doneo 60:57.

Do kraja se igrao egal, i u momentima poen za poen, ali je na kraju Milano odneo pobedu.

Na kraju utakmice,Vasa je imao šansu, ali težak je to šut bio, da donese pobedu svojoj ekipi šutem za tri poena, ali nije bio precizan.

Žalgiris - Fenerbahče

Raspadanje Fenerbahčea ove sezone se nastavlja, izgubili su utakmicu od Žalgirisa rezultatom 99:62!

Žalgiris je igrao jako i od starta utakmice postavio svoj ritam, i nije dozvolio Feneru da se vrati u bilo kom trenutku.

Augustin Rubit je bio najraspoloženiji u ekipi Žalgirisa, postigao je 18 poena, pratili su ga Grigonis i Hajes sa po 12 i 11 poena.

Na strani Fenera, Nando de Kolo je kao lider te ekipa imao 14 poena, dok je Džarel Edi imao samo dva poena manje od njega.

Večeras je Fener pokazao sve svoje mane, i pitanje je koji će odgovor Igor Kokoškov imati na sve tu?

Panatanikos - Alba

Panatanikos je ovog kola pokušao da ispravi svoj greške iz prethodnog i bio je uspešan pri tome. Papapetru je bio lider ekipe večeras, Nedović mu je pomogao pri kraju utakmice.

Najraspoloženiji u obe ekipe je bio Papapetru sa 22 poena, Nedović i Seint Ros su ga pratili sa po 13 poena obojica. Na strani Albe su se večeras istakli Nils Gifi sa 13 poena, kao i Siva i Sikma sa po 11 poena obojica.

Nemanja Nedović nije puno igrao u prvom poluvremenu iz razloga što je napravio dva brza faula u prvoj četvrtini.

Na veliki odmor je Panatanikos otišao sa vođstvom odsedam poena razlike.

Posle odmora, Nedović se vratio u igru, nakon par minuta "praznog hoda", počeo je da rešeta šutem za tri poena, a jedan za drugim su bili sve dalji i dalji.

Alba je pokušavala u par navrata da se vrati u utakmicu trojkama, ali nije bilo uspešno. Dok su Nedovića trojke stale, ali je mnogo doprineo ekipi organizovanim napadima i prenošenjem lopte.

Kvalitetna igra Panate je uspela održi prednost, čak i poveća u toku drugog poluvremena. Momenti su bili kada nisu imali rešenje u napadu, ali je Nedović odlično komandovao ekipom. Papapetru je bio ključan igrač u poslednja tri minuta igre, uspeo je da veže dve trojke za redom, a Alba je samo nastavila sa lošom igrom.

Utakmicu su priveli čvrsto kraju, kao što su igrali tokom cele utakmice. Ni jednu četvrtinu nisu dali protivniku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.