VEST KOJA SE DUGO ČEKALA: Iz FIBA stigla informacija da li će NBA igrači moći da igraju na Olimpijskim igrama!
Foto: Dado Đilas

Dobre vest za Srbiju

VEST KOJA SE DUGO ČEKALA: Iz FIBA stigla informacija da li će NBA igrači moći da igraju na Olimpijskim igrama!

Generalni sekreta FIBA kaže da su obavjeni razgovori s Udruženjem NBA igrača i čelnicima lige

Objavljeno: 10:18h

Dobra vest za selektora Igora Kokoškova i košarkašku reprezentaciju Srbije, a verovatno uopšteno i za sve ljubitelje košarke širom sveta - svi NBA igrači igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine.

To je potvrdio generalni sekreta FIBA Andreas Caklis, koji je poručio novinarima da je razgovarao sa čelnicima najjače lige na svetu i da oko nastupa najvećih zvezda u Japanu ne bi trebalo da bude problema.

- Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi pre Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima - rekao je Caklis.

Nikola Jokić
foto: EPA/John G Mabanglo

On je dodao da je cilj FIBA da se pronađu dogovori za sve probleme.

- S naše strane, uvek će biti mesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Pre godinu dana dve nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo videli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu.

Kada je reč o evropskim klupskim takmičenjima, Caklis je nedvosmislen.

- Tri evropska kupa biće dovoljna da ispune zahteve i sačuvaju snagu nacionalnih liga - smatra Caklis.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Dado Đilas

Na pitanje o odnosima sa Evroligom, Caklis je odgovorio rekavši da "stvar napreduje" i da se može očekivati dogovor.

- Okolnosti su takve da je potrebno da sve sazri i da se nađe rešenje. Nećemo javno polemisati ili kreirati javnu polemiku. Imali smo razgovore sa Evroligom tokom godine, na nivou toga da se normalizuju odnosi i operativna komunikacija, ali ne i o stvarima iznad toga. Želimo da pojačamo komunikaciju sa vlasnicima akcija, sa 11 klubova - zaključio je Caklis.

To znači i da će Srbija moći da računa na najjači tim i u kvalifikacijama za Olimpijske igre, čiji će domaćin biti Beograd, a koje će se igrati od 22. juna do 4. jula sledeće godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.