JEDAN OTIŠAO, DRUGI DOŠAO: Srbija i u novoj NBA sezoni ima 6 košarkaša! Šta očekivati od njih? (VIDEO)
Foto: EPA/Tannen Maury/Erik S Lesser

Nasi igraci u NBA ligi

JEDAN OTIŠAO, DRUGI DOŠAO: Srbija i u novoj NBA sezoni ima 6 košarkaša! Šta očekivati od njih? (VIDEO)

Svakako nas čeka jedna izuzetno uzbudljiva i zanimljiva sezona, i što se tiče naših igrača

Objavljeno: 23:43h

Isto kao i prošle godine, Srbija će u novoj NBA sezoni imati šest košarkaša.

S obzirom da se Marko Gudurić rastao sa Memfisom i da su minimalne šanse da ostane u NBA, dok je Aleksej Pokuševski pristigao u Oklahomu posle drafta, našu zemlju će osim njega predstavljati: Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Alen Smailagić i Boban Marjanović.

Od svih naših igrača se očekuje da ove sezone zaigraju bolje ove godine. Ako dobiju pravu šansu, biće ovo vrlo zanimljva sezona za nas i čeka nas puno budnih noći!

Nikola Jokić

Nikola Jokić je prošle godine bio svrstan u drugu najbolju ekipu u NBA ligi, dok je prethodne bio svrstan u prvu.

Jokić je proteklih par godina pravi lider ekipe Nagetsa, a s obzirom da su prošle godine bili blizu finala, ove godine očekujemo da će dogurati korak dalje kao što svake godine rade.

Prošle godine njegov prosek je bio 19.9 poena, 9.7 skokova i ravno 7 asistencija, dok mu je kroz karijeru prosek nešto niži, 17.0 poena, 9.6 skokova i 5.5 asistencija.

Igra njegove ekipe mnogo zavisi od njega, tako da će biti uzbudljivo pratiti ovu sezonu znajući da su Denver Nagetsi jedna od ekipa koja cilja trofej "Lerija O'Brajanta"!

Bogdan Bogdanović

Bogdan je do sad uvek imao zanimljive partije. Situacija sa njegovim bivšim kolegom, Badijem Hildom ga je sprečavala da se ustali kao redovan starter ekipe Sakramento Kingsa i da pruži najbolje što on može.

Povrede ga jesu sputavale, ali nadamo se da će ga zaobići ove godine, da može da se pokaže u najboljem svetlu.

Od ove sezone, član je ekipe Atlanta Hoks koja je zapravo osveženje za njega. Uz Treja Janga, Bogdan ove sezone ima šansu da ode korak dalje sa svojom igrom i ustanovi svoju rolu kao jedan od lidera ekipe.

Bogdan prosek od prošle godine se ne razlikuje puno od njegovog prosek kroz karijeru.

Njegova statistika prošle godine je bila 15.1 poena, 3.4 skokova i isto toliko asistencija, dok kroz karijeru, njegova statistika u proseku jeste 13.5 poena, 3.2 skokova i 3.5 asistencija.

Nemanja Bjelica

"Profesor" je prethodnih godina ima "tiše" sezone, na par utakmica je pokazao kako je on nekad igrao u Fenerbahčeu.

Nadamo se da će ove godine, uz malo veću minutažu uspeti da se vrati na kolosek. Da će pokušati da iskoristi ovu priliku i da svoj položaj u ekipi Sakramento Kingsa učvrsti.

Njegovi proseci tokom prethodne sezonu su bili 11.5 poena, 6.4 skokova i 2.8 asistencija, dok je kroz karijeru imao 8.0 poena, 4.8 skokova i 1.8 asistencija.

Boban Marjanović

Marjanović ili "Nežni div" kako su ga prozvali u NBA, je uvek imao odličan doprinos u ekipi samo kada mu se pruži dobra minutaža.

Njegova uloga od prošle godine je najviše da pomogne Luki da se adaptira lakše i brže u ekipu, samim tim njegova minutaža je bilo vrlo mala. Dobijao je šanse ponekad, uspevao je da se pokaže ali njegova brzina je uvek bila razlog njegovog sedenja na klupi.

Bobi je prošle godine u proseku imao 6.6 poena, 4.5 skokova i 0.5 asistencija, a kroz karijeru je imao 6.2 poena, 4.0 skokova i isti broj asistencija.

Alen Smailagić

"Smajli" bi ove sezone trebalo da dobije pravu priliku. On je do sad najviše vremena provodio u G ligi, tj. razvojnoj ligi NBA.

Uz Stefa Karija, Drejmonda Grina, Smailagić ima velike šanse da se razvije u jako dobrog igrača i bitnog člana druge postave ekipe Golden Stejt Voriorsa. A kasnije možda i prve petorke.

Preostaje nam da vidimo šta će se desiti ove sezone, da li će Alen dobiti stvarno šansu ili će i dalje biti prikovan za klupu.

S obzirom da je ovo njegova druga sezona, statistiku nema potrebe izvlačiti, to ćemo ostaviti da vidimo kroz ovu i sledeću sezonu.

Aleksej Pokuševski

Najnoviji dodatak Oklahoma Siti Tandera. Pokuševski je već pokazao šta može u ekipi Olimpijakosa, u igri sa našom reprezentacijom i čak u prvom predsezonskom meču.

Od njega se očekuje puno, nadamo se da će imati dobru minutažu, puno šansi i da će to iskoristiti najbolje što može.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.