SUNOVRAT ZVEZDE I AGONIJA BEZ KRAJA: Crveno-beli ispustili +14, pa izgubili u produžetku! Ubili su sami sebe!
Foto: Starsport©

Evroliga 14. kolo

SUNOVRAT ZVEZDE I AGONIJA BEZ KRAJA: Crveno-beli ispustili +14, pa izgubili u produžetku! Ubili su sami sebe!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajb blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:03h

Agonija i sunovrat Crvene zvezde u Evroligi se nastavljaju. Peti uzastopni poraz je srpskom klubu nanela Alba iz Berlina 90:84 posle produžetka u Pioniru.

Da pitate igrače crveno-belih kako su izgubili još jedan meč u dramatičnoj završnici i to nakon velikog vođstva, verovatno ni oni sami ne znaju da objasne, ali očigledno nešto debelo ne valja i moraju da se stvari menjaju iz korena.

Uostalom, po početku sezone s Malog Kalemegdana su poručivali da su formirali tim kadar da napadne četvrtfinale Evrolige i da je to ambicija (reči predsednika Nebojše Čovića prim. aut.), a čini se da nikada nisu bili dalje od toga i da su već sada izgubili sve šanse za Top 8.

Aleksa Uskoković
foto: Starsport©

Sve govori i činjenica da je Zvezda dva puta u trećoj četvrtini nimala vođstvo od 14 razlike i umesto da se tada još više odlepi i reši meč pre poslednjih 10 minuta, dešava se katastrofa.

Dozvoljava se da protivnik veže četiri trojke zaredom, i "voda ulazi u uši", da nije bilo Lojda u poslednjih 5 minuta, verovatno bi "albatrosi" i u regularnih 40 minuta slavili pobedu.

Ono, istini za volju, Volden je pogodio trojku u poslednjoj sekundi, ali su sudije opravdano poništile taj koš, jer je Amerikanac zakasnio sa izbacivanjem lopte, pa se otišlo u dodatnih 5 minuta.

KK Crvena zvezda, Džordan Lojd
foto: Starsport©

A tamo je tek usledilo totalno rasulo domaćih igrača, dok su gosti sve to kažnjavali što trojkama, što laganim poenima posle brzo izvedenih napada.

Tako sada crveno-beli su možda propustili i poslednji voz za to famozno četvrtfinale koje su pominjali.

Što se tiče strelaca, goste je predvodio sjajni Maodo Lo sa 21 poenom i 6 asistencija, 19 je ubacio Pejton Siva uz takođe 6 asistencija, a 13 je dodao Timan.

KK Alba
foto: Printscreen/Euroleague.net

Jedino što je valjalo za tim Zvezde jeste što je konačno priliku da debituje u Evroligi dobio mladi Aleksa Uskoković koji je najveći dobitak ove utakmice i pokazao je valjda stručnom štabu da ne bi trebalo da dovode novog, skupog i istrošenog stranca na mestu pleja, već da je bolje da šansu dobije on.

Aleksa Uskoković
foto: Starsport©

Uskoković je meč završio sa 8 poena, Lojd je ubacio 21, i to sve u drugom poluvremenu, 13 je postigao Dobrić, a 12 O'Brajant.

KK Crvena zvezda
foto: Printscreen/Euroleague.net
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajb blogu" na Espresu.

45. minut - Kraj utakmice! Alba je pobedila 90:84.

44. minut - Trojka Lojda za nadu, ali na drugoj strani lagani poeni za Timana. Alba vodi 89:82. Minut do kraja.

43. minut - I šta se sada dešava sa igračima Zvezde. Prvo Siva pogađa trojku u poslednjoj sekundi napada, a potom očajan napad igrača Zvezde i to kažnjava Sikma brzom tranzicijom, pa Alba stiže do 87:79 i sada se nalazi već pred pobedom. Možda i kasno traži tajm-aut Saša Obradović.

41. minut - Trojka Lojda sa skoro 9 metara za smanjenje prednosti Albe, ali Gejndžer iz drugog pokušaja vraća trojku. Gosti vode 83:79.

40. minut - Pogađa trojku Volden, ali sudije kažu da je zakasnio sa izbacivanjem lopte. Pa da li je moguće?! Igraće se produžetak.

40. minut - Vezao je Lojd 5 poena za 76:72, ali potom sledi dvojka gostiju, pa loš napad Zvezde i onda u poslednjoj sekundi faul na Sikmom koji sa penala poravnava na 76:76. Do kraja ima 1,3 sekunde.

Džoni O'Brajant
foto: Starsport©

38. minut - Nervozna završnica igrača Zvezde, srljaju iz greške u grešku. Ponovo dramatična završnica, 71:71 u Pioniru.

34. minut - Nove dve trojke Albe i presnost Zvezde je spala na samo 4 poena. Rezultat je 66:62.

33. minut - I ovo nije smelo da se dozvoli. Mora da reaguje Saša Obradović tajm-autom. Na 2 trojke Lojda, Alba odgovara sa dve uzastopne trojke i smanjuje na 64:56.

Džoni O'Brajant
foto: Starsport©

32. minut - Rekosmo da se čeka da proradi Džordan Lojd, koji u prvom poluvremenu nije postigao ni koš, ali zato sada dve uzastopne trojke i Zvezda vodi 64:50.

30. minut - Uh kakva sada šteta, na krilima Dobrića i Simanića crveno-beli su stekli najveću prednost na meču - plus 14, ali potom dozvoljavaju seriju protivnika 4:0 u poslednjem minutu i posle treće deonice je rezultat 58:49.

26. minut - Sjajna sada rola O'Brajanta koji uz skok u napadu poentira i dobija dodatno slobodno bacanje za 49:41.

Džoni O'Brajant
foto: Starsport©

23. minut - Drugo poluvreme otvara novom trojkom Aleksa Uskoković, a sada poenima Duopa Rita, Zvezda stiće do 42:36.

20. minut - I ovo sada nije smelo. Igrači Zvezde su dozvolili da prime trojku u poslednjim sekundama prvog poluvremena, pa na odmor odlaze sa prednošću od samo tri poena, 37:34.

Kori Volden
foto: Starsport©

18. minut - Nova serija crveno-belih, 7:0, koju je Alba tek sad prekinula. Zvezda vodi 33:25.

15. minut - Sjajnom akcijom koju zakucavanjem završava Rit, crveno-beli prekidaju nekoliko minuta bez postignutog koša i vode 26:20.

Marko Jagodić Kuridža
foto: Starsport©

12. minut - Nastavlja se serija crveno-belih. Sada sa dve uzastopne trojke (Volden i Dobrić), odlaze na 24:15.

10. minut - Konsolidovala se ekipa Zvezde posle ulaska na parket debitanta Uskokovića koji je pogodio trojku za prvo vođstvo na meču, potom i nekoliko dobrih akcija i poeni Davidovca, pa posle prvih deset minuta vode crveno-beli 16:15.

Aleksa Uskoković
foto: Starsport©

8. minut - Popravila je malo Zvezda igru posle Obradovićevog tajm-auta, ali i dalje dozvoljavaju previše skokova u napadu protivniku. Uz to je promašeno i nekoliko otvorenih šuteva. Zvezda - Alba 11:13.

5. minut - Mnogo šuteva za tri poena igrača Albe, imali su i nekoliko skokova za tri poena, ali imali su sreće igrači Zvezde što su bili neprecizni, međutim, loš period igre, pre svega u odbrani domaćih, pa Alba vodi 11:5 zbog čega Obradović traži tajm-aut.

Kori Volden
foto: Starsport©

2. minut - Lazić je pogodio trojku nakon što je Alba povela 4:0 na početku utakmice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.