PROVOKACIJA NA SRED SASTANKA: Ako to momke čini srećnim, prihvatiću to! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

Kratak intervju

PROVOKACIJA NA SRED SASTANKA: Ako to momke čini srećnim, prihvatiću to! (VIDEO)

Nikola Jokić je odgovarao na pitanja novinara

Objavljeno: 17:28h

Nikola Jokić je govorio o novim momcima u timu Nagetsa i na čemu je bio naglasak tokom trening kampa, posebno u radu sa njima.

- Akcenat je bio na pravilima, navikavanju na sistem, jer imamo dosta novih momaka. Gledali smo da ih naviknemo na našu terminologiju, a sistem i pravila su tu, želeli smo samo da vidimo kako će sve izgledati. I naravno, koristili smo te prve dane da se svi bolje međusobno upoznamo, jer imalo malo vremena. Fokus mora biti na ovome kako bismo lako ušli u sezonu - smatra Jokić.

Na pitanje ko se izdvojio, morao je dobro da razmisli pre nego što je dao odgovor.

- Majkl Porter, Vlatko Čančar je takođe bio dobar, imao je nekoliko dobrih akcija... Niko posebno. Da, i Fakundo Kampaco je zaista u odbrani bio dobar.

foto: Emilija Jovanović

Jokić je već uveliko postao lider ekipe, i trenutno je neko ko može da pomogne mlađim igračima i uvede ih u sistem ekipe.

- Mislim da mogu da im pomognem pre svega oko toga kako mi igramo. Fakundo je došao iz velikog tima, sistema koji je veliki, on je tamo bio lider, tako da on lako može da pomogne ostalima. Nekoliko momaka nije igralo mnogo prošle godine, u pitanju su rukiji i bitno je sa se dobro upoznamo. Da znaju kada treba ući pod koš, kada preseći akciju i ostalo - rekao je Nikola.

Što se tiče forme njegovog saigrača, optimističan je.

- Teško je igrati celu sezonu onako kako je igrao u plej-ofu, jer je to bilo zaista odlično. Postizati 50 poena, to je stvarno teško raditi svake večeri. Bio je konstantan u plej-ofu, to će biti glavna stvar za njegov dalji razvoj.

foto: EPA/ERIK S. LESSER

O samom sistemu igre i tome na čemu se radilo na pripremema, nije otkrio mnogo.

- Navikavamo se na sve. Činjenica je da pokušavamo da razvijemo bolju timsku igru, ako ste otvoreni, trebalo bi da šutirate, ali moramo da budemo i agresivniji. Ako budemo igrali jednostavnije, to će nam pomoći da ostvarimo ono što trener traži od nas.

Još jedna buduća zvezda ekipa je Bol Bol, a on je imao nešto lepo da kaže za njega.

- Imam utisak da je malo ojačao. Nije igrao mnogo u balonu, uči kako se sporazumevamo. I dalje mnogo uči o igri, na prošlom treningu je bio zaista dobar, bio je u mom timu, dobili smo utakmicu - nasmejao se srpski centar.

Trener Majkl Meloun je ekipi nedavno prikazivao snimak akcije u kojoj je Fakundo Kampaco učestvovao na meču sa Srbijom. Nikolu su pitali kako je reagovao na to.

- U redu je... Fakundo, mislim da mu to nije bio jedini pas 'iza leđa' protiv nas u Kini. Možda mi se nije dopalo, ali u redu je, bilo je zabavno. Ako to momke čini srećnim, prihvatiću to -

Rukije je takođe pohvalio.

- Svi su dobri, imaju veliku energiju, hoće da uče, postavljaju pitanja, slušaju nas starije, tako da mi se dopadaju - zaključio je Jokić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.