Zvezda pregazila FMP! SIPALI TROJKE KAO LUDI! DOBRIĆ OBELEŽIO JUBILEJ FENOMENALNOM PARTIJOM!
Foto: Starsport©

Aba liga, 10. kolo

Zvezda pregazila FMP! SIPALI TROJKE KAO LUDI! DOBRIĆ OBELEŽIO JUBILEJ FENOMENALNOM PARTIJOM!

Utakmicu možete pratiti uživo na Espreso.co.rs

Objavljeno: 14:04h

FMP je dočekao Crvenu zvezdu u 10. kolu ABA lige. Lider je sredinom prve četvrtine prešao u vođstvo koje je do kraja utakmice samo raslo. Na kraju, vrlo ubedljiv trijumf Zvezde - 111:75.

Ognjen Dobrić je na fenomenalan način proslavio svoju 250. utakmicu u dresu kluba sa Malog Kalemegdana. Postigao je 21 poen uz šut 5/6 za tri poena i bio najefikasniji akter meča.

Marko Simonović je dodao 19, a Branko Lazić 15 poena. Aleksa Uskoković je zabeležio dabl-dabl: 10 poena i 10 asistencija.

Kod FMP-a se istakao Stefan Lazarević sa 17 postignutih poena. Marko Pecarski je dodao 13, a Ognjen Čarapić i Sava Lešić po 12 poena.

Zvezda je utakmicu završila sa čak 69% uspešnosti (20/29) šuta za tri poena, a sa linije slobodnih bacanja imali su takođe impresivan učinak od 92% (23/25).

I ČETVRTINA 19:30

FMP je bolje započeo susret i poveo sa 11:4. Probudili su se tad Zvezdini košarkaši i preokrenuli uz dve trojke Branka Lazića - posle šest minuta igre bilo je 11:19. Domaćin nema rešenja za presing crveno-belih.

Sa druge strane, Aleksa Uskoković sjajno razigrava saigrače. Zabeležio je tri asistencije. Ognjen Dobrić u svojoj 250. utakmici za Zvezdu predvodi tim sa sedam poena, Lazić ima šest.

Kod FMP-a najbolji su Marko Pecarski i Nemanja Popović sa po pet poena.

II ČETVRTINA 38:61

Nastavili su gosti da bombarduju sa linije za tri poena. Prvo je Džordan Lojd pogodio sa osam metara, a onda Lazić dao još dve trojke, da bi Marko Simonović nastavio niz za vođstvo 33:51.

Malo se FMP potom stabilizovao, ali su onda i Lojd i Volden i Rit pogodili nove trojke za još ubedljiviju prednost. Crveno-beli imaju 11 pogođenih šuteva iza linije za tri poena, iz 15 pokušaja.

Simonović je najefikasniji sa 13 poena, Lazić ima 12 (4/4 za tri poena). Stefan Lazarević je postigao 11 poena za klub iz Železnika.

III ČETVRTINA 63:89

Nastavila je Zvezda u drugom poluvremenu sa neverovatnim procentom za tri poena. Pogađali su Simonović, Dobrić, Volden.

FMP se borio, ali prednost je samo rasla. Na kraju četvrtine Zvezda je iamla učinak 17/25 u šutevima trojki, a 20/21 za slobodna bacanja.

Uskoković je stigao do devete asistencije, Simonović do 19. poena. Dobrić ima 15, a kod FMP-a je i dalje najefekisaniji Lazarević sa 13 poena.

IV ČETVRTINA 75:111

Otpor FMP-a je potpuno popustio u poslednjoj deonici. Uskoković je počeo i sam da pogađa i stigao do dvocifrenog učinka i u kategoriji poena.

Na kraju, ubedljivih 36 poena razlike za crveno-bele u pobedi nad ekipom iz Železnika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.