JOKIĆ PAO NA ESPN LISTI NAJBOLJIH NBA IGRAČA: Dončić je ispred njega, žestoke reakcije zvezda lige na ovaj poredak!
Foto: EPA/Erik S Lesser

Mnogima se ne dopada

JOKIĆ PAO NA ESPN LISTI NAJBOLJIH NBA IGRAČA: Dončić je ispred njega, žestoke reakcije zvezda lige na ovaj poredak!

Srpski košarkaš je za tri pozicije niže u odnosu na prošlu sezonu

Objavljeno: 08:39h

Nikola Jokić pao je na ESPN-ovoj listi najboljih igrača za predstojeću sezonu u odnosu na onu prethodnu.

Prošle godine pred početak sezone srpski centar je bio na 7. mestu najboljih igrača u NBA, a sada je na 10.

Razlog za to, kako podseća ESPN, jeste njegov usporen i trom početak prethodne sezone, koji su mnogi zaboravili zbog partija koje je pružao tokom plej-ofa u "mehuru" u Orlandu kada su Nagetsi prvi put stigli do finala konferencije od 2009.

foto: EPA/ERIK S. LESSER

- Jokić je usput pokazao kako može da pomogne timu na nekoliko načina – protiv Jute Džez, tražili su da bude poenter, beležio je prosečno 26,3 poena. To je palo na 24,4 protiv Klipersa, ali je Jokić dominirao u skoku (13,4) i prisečno beležio 6,6 asistencija. Iako je bio limitiran problemima sa faulovima protiv kasnijih šampiona Lejkersa, prosečno je pogađao 58% šuteva za dva poena - piše u analizi ESPN.

Ispred Jokića su na ESPN-ovoj listi samo Džejms Harden, Stef Kari, Demijen Lilard, Kevin Durent, Kavaj Lenard, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis i kao broj 1 Lebron Džejms.

Međutim, ESPN-ova lista je naišla na žestoku kritiku košarkaške javnosti, pa pojedinih igrača zbog određenih rangiranja.

Osim što su stavili Dončića pored dokazanih superstarova poput Lenarda, Durenta, Karija i Hardena, posebno im zameraju što je Zajon Vilijamson ispred Pola Džordža, Karl-Entonija Taunsa, Kajrija Irvinga i Rasela Vestbruka (tek 36), te Lonzo Bol i Montrezl Herel ispred Džona Vola i Demara Derozana.

I sam Derozan je na Tviteru poslao ESPN-u slikovitu poruku šta misli o njihovoj listi.

Nova NBA sezona počinje 22. decembra, ali prve utakmice videćemo već od noći između petka i subote kada počinje predsezona.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.