PRINTEZIS JE OPET ZVEZDIN DŽELAT: Ubio je "braću" košem u poslednjim sekundama kao pre 3 godine! Ispušteno +14!
Foto: Starsport©

Evroliga, 13. kolo

PRINTEZIS JE OPET ZVEZDIN DŽELAT: Ubio je "braću" košem u poslednjim sekundama kao pre 3 godine! Ispušteno +14!

Crveno-beli su upisali i četvrti uzastopni poraz

Objavljeno: 00:12h

Istorija se ponovila! Jorgos Printezis ponovo je bio dželat Crvene zvezde u Beogradu baš kao što je to učinio 2017. godine u prepunoj Areni, sada je isto uradio i u praznom Pioniru i košem u poslednjim sekundama, tako karakterističnim za njega doneo pobedu Olimpijakosu 81:79.

Zvezda je ispustila veliko i dvocifreno vođstvo koje je stekla u prvoj četvrtini i sama je sebe dovela u problem i kasnije i do novog poraza u Evroligi, četvrti uzastopni, a ukupno osmi ove sezone.

Na šest sekundi pre kraja je dosuđen faul nad O'Brajantom pri rezultatu 79:78 za pirejski tim, ali je američki košarkaš pogodio samo jedno slobodno bacanje i ostalo je vreme za napad Olimpijakosa, čiji je trener uzeo tajm-aut kako bi dogovorio poslednju akciju i prešao na protivničku polovinu.

foto: Starsport©

Plan je bio jasan, lopta da ide na Printezisa, toliko puta junaka atinskih crveno-belih i čoveka koji je na ovakav način doneo i onu titulu prvaka Evrope 2012. godine, i kao što je to činio tada, pa onda i 2017. godine baš i protiv Zvezde, isto je uradio sada.

foto: Starsport©

Lopta je došla do njega, prethodno je bacio na patos Kuridžu, ali sudije se nisu oglasile, i onda poentirao uz faul. Tri sekunde do kraja je ostalo, a Olimpijakos je imao 81:79 i slobodno bacanje. Očekivano, namernog ga je Grk promašio kako bi se izgubilo što više vremena, uzalud je Lazić pokušao preko celog terena, ali nije pogodio trojku za pobedu.

foto: Starsport©

Zvezda je sjajno otvorila utakmicu, kao i svaku prethodnu. ’Pljuštale’ su trojke, vezivali su ih Volden, O’Brajant i Rit, pa su crveno-beli brzo došli do +9. Nastavili su da igraju dobro u odbrani i da rutiniraju u napadu, a Olimpijakos je za šest i po minuta košarkše postigao samo sedam poena.

foto: Starsport©

Obradovićevi puleni su postigli 30 poena i imali +14 nakon prvih 10 minuta. Osetio se pad u igri u drugoj deonici, ali ni Olimpijakos nije blistao. Crveno-beli su do kraja prvog poluvremena održavali dvocifrenu prednost, koju je raspoloženi Vasilis Spanulis uspeo da smanji na osam poena i sa +8 se otišlo na veliki odmor.

foto: Starsport©

Treću četvrtinu obeležio je neverovatni Eron Herison. Prvo je Slukas pogodio neverovatan šut preko dvojice od tablu u poslednjoj sekundi napada, da bi Olimpijakos nastavio da daje lake poene i da igra sjajnu odbranu. Herison je vezao tri trojke u tri napada, poslednju sa osam metara i vratio Olimpijakos u egal.

foto: Starsport©

Nije Zvezda blistala u napadu, uglavnom je samo Lojd davao poene i sve su to koristili gosti. Na kraju je Larencakis trojkom doneo preokret i u poslednju četvrtinu je Olimpijakos ušao sa poenom prednosti.

foto: Starsport©

Zvezda je u prvoj četvrtini postigla 30 poena, a u naredne dve ukupno 31.

Olimpijakos poslednju četvrtinu otvara serijom 5:0 preko Spanulisa i Printezisa i dolazi do +6. Larencakis je trojkom nastavio za +9, pa Zvezda uzvraća serijom od 8:0 i dolazi na poen zaostatka. Ipak, neverovatni Larencakis pogađa novu trojku i Martin sa linije za slobodna bacanja vraća Olimpijakos na +5.

foto: Starsport©

Volden je trojkom vratio zaostatak na dva poena i igralo se koš za koš. Lojd je preuzeo odgovornost i izjednačio na 1:45 do kraja. O’Brajant je na 1:30 sa dva bacanja doneo prednost Zvezdi, nakon čega Žan-Šarl maši polaganje, a Davidovac faulira Printezisa u napadu na 56 sekundi do kraja.

foto: Starsport©

Printezis pogađa u svom stilu za 78:78 na 40 sekundi do kraja. Volden je promašio trojku i ostalo je 17 sekundi. Obradović je tražio faul i na 8,6 sekundi Lazić pravi faul nad Spanulisom! Spanulis je promašio jedno, Obradović je tražio tajm-aut i Zvezda je imala napad za pobedu.

foto: Starsport©

O’Brajant je na 6,8 sekundi fauliran i imao je dva bacanja, promašio je prvo, ali je pogodio drugo za 79:79. Printezis je pogodio uz faul za 81:79 i slobodno bacanje je je promašio, ali nije bilo vremena više za Zvezdu.

foto: Printscreen/Euroleague.net

Printezis je sa 16 poena bio najefikasniji u redovima Olimpijakosa, a pratili su ga Spanulis sa 14, Slukas i Herison sa po 12 i Larencakis sa 11 poena.

foto: Printscreen/Euroleague.net

U redovima Crvene zvezde istakli su se O'Brajant sa 16, Volden i Lojd sa po 13 i Jagodić-Kuridža sa 10 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.