DŽOKU LENDEJLU PUKLA KARIJERA: Zbog prevelike ambicije otišao iz Partizana, a sad je pao na niske grane!
Foto: Youtube / Printscreen

karijera u padu

DŽOKU LENDEJLU PUKLA KARIJERA: Zbog prevelike ambicije otišao iz Partizana, a sad je pao na niske grane!

Centar je iznenadio povratkom u Australiju

Objavljeno:

Australijski košarkaš Džok Lendejl, nedavno je odlučio da se vrati u domovinu posle šest godina provedenih nastupajući za klubove u inostranstvu.

Nekadašnji centar KK Partizan iznenadio je sportsku javnost potpisivanjem ugovora sa Melburn junajtedom koji mnogi vide kao korak unazad u obećavajućoj karijeri.

- Odluka je na kraju bila laka. Melburn je jedno od najsigurnijih mesta tokom pandemije, pa je bilo teško da se odbije ponuda. Znamo da NBL ubuduće neće imati veliki udar od kovida... - objasnio je Lendejl zašto se odlučio za ovaj neočekivan potez.

Lendejl je svojevremeno bio predviđen za NBA pika, ali je 2018. stigao u Evropu. U sezoni 2018-19 bio je jedan od najboljih igrača crno-belih.

Potom je prihvatio poziv litvanskog Žalgirisa, ali se tog leta oprobao i u NBA ligi. U Letnjoj ligi je nastupao za Milvoki Bakse, da bi kasnije postao član nacionalnog tima Australije na Svetskom kupu u Kini.

foto: Emilija Jovanović

U Žalgirisu je prošle sezone beležio prosečno 11 poena, 4,4 skoka i jednu asistencija po meču.

Međutim, kako navodi poznati italijanski novinar Luka D'Alesandro, Londejl se odlučio na povratak u Australiju iz razloga privatne prirode.

- Neverovatno sam uzbuđen što ću prvi put posle mnogo godina da igram u svojoj zemlji, za tim koji je već toliko učinio za mene. Biće to novo iskustvo igranja pred porodicom i prijateljima - dodao je Lendejl koji će debitovati za Melburn 10. januara kada počinje sezona u sve popularnijoj australijskoj NLB ligi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.