PARTIZAN OSIGURAO TOP16 EVROKUPA: Crno-beli opet dovodili do ludila svoje navijače, pa slomili Turke tek na kraju!
Foto: Starsport©

Evrokup, 9. kolo

PARTIZAN OSIGURAO TOP16 EVROKUPA: Crno-beli opet dovodili do ludila svoje navijače, pa slomili Turke tek na kraju!

Crno-belima sada ostaju još 2 meča u kojima će se boriti za što bolju poziciju u grupi, jer od toga zavisi i nastavak takmičenja

Objavljeno: 22:47h

Partizan je osigurao plasman u Top 16 fazu Evrokupa. Crno-beli su pobedili na svom terenu Bahčešehir 88:75 i na taj način obezbedili svoje mesto u narednoj fazi takmičenja.

Igrali su se i na ovom meču izabranici Saša Filipovskog sa živcima svojih navijača, umalo su ispustili veliku prednost, ali su u poslednjih pet minuta uspeli da se vrate, preokrenu i reše meč.

foto: Starsport©

S obzirom na to da je do kraja ostalo još dva meča, a da crno-beli imaju tri pobede više od Venecije, jasno je da su obezbedili mesto u narednoj fazi, a u preostale dve utakmice biće u mogućnosti da u slučaju dve pobede čak budu u igri i za prvo mesto u grupi.

foto: Starsport©

Inače, može se reći da su crno-beli na ovom meču imali trostruki dobitak, jer osim pobede i plasmana u Top16 fazu, vratio im se posle duge pauze i Ognjen Jaramaz, kome je ovo bio prvi meč koji je igrao posle skoro dva meseca i preloma šake koji je imao.

foto: Starsport©

Bahčešehir je na samom startu iskoristio nešto sporiji početak domaćih i stekao prednost, 7:11. Ipak, od tog trenutka krenula je serija crno-belih od 12:0, koja je krajem prvog kvartala prekinuta.

foto: Starsport©

Sa dobro igrom Bahčešehir je nastavio na početku druge četvrtine, nadoknadio minus i nakratko poveo ponovo. Kao po pravilu, Partizan je ubacio u veću brzinu nakon tajm-auta Filipovskog i brzo vratio vođstvo.

foto: Starsport©

Igralo se uglavnom koš za koš u drugom delu drugog kvartala, da bi domaći na pauzu otišli sa prednošću od 42:37. Za razliku od prva dva kvartala, treći je Partizan dobro krenuo i stekao +10.

foto: Starsport©

Vratili su se gosti, ali su crno-beli ponovo napravili seriju i opet stigli do dvocifrene prednosti. Bahčešehir, jako borbena ekipa, još jednom je uzvratila i odličnom završnicom uvela meč u egal. Domaći su pred poslednjih 10 minuta imali samo pola koša prednosti.

foto: Starsport©

Šest minuta pre kraja utakmice Bahčešehir je preokrenuo rezultat i doveo Partizan u neprijatnu situaciju. Ipak, Partizan je napravio mini-seriju kojom je vratio vođstvo, koje je sačuvao do kraja.

foto: Starsport©

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Rašon Tomas sa 18 poena i 6 skokova, a poen manje je postigao Kodi Miler-Mekintajer. Janković je ubacio 12, a 10 je dodao Pejdž.

foto: Printscreen/eurocupbasketball.com

U redovima poražene ekipe 25 poena Erika Grina, a uz njega je dvocifren još samo bio Akjazili.

foto: Printscreen/eurocupbasketball.com

Narednog utorka Partizan gostuje u Burgu, a zaostali meč u Veneciji igraće tek 29. decembra.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.