ZVEZDA PRED DERBI ABA LIGE: Igraju zajedno dugo! Mi moramo da eliminišemo loše faze iz prethodnih mečeva!
Foto: kkcrvenazvezda.rs

obradović uoči budućnosti

ZVEZDA PRED DERBI ABA LIGE: Igraju zajedno dugo! Mi moramo da eliminišemo loše faze iz prethodnih mečeva!

Duel jedine dve ekipe koje još nisu upisale poraz u regionalnom takmičenju

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Budućnosti u 9. kolu ABA lige.

Utakmica između jedine dve neporažene ekipe u novoj sezoni regionalnog takmičenja (Budućnost odigrala tri utakmice manje zbog koronavirusa tokom novembra) na programu je u hali "Aleksandar Nikolić".

Ekipa Saše Obradovića vratila se u petak uveče iz Tel Aviva, gde je tesno izgubila od Makabija u Evroligi, i već počela pripreme za Podgoričane.

- Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Vrlo ozbiljan protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, dodatno su se pojačali i tokom sezone. Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme, i vrlo dobro se poznaju - rekao je Obradović.

foto: EPA/Enric Fontcuberta

U ekipu se posle reprezentativnih akcija vraćaju Boriša Simanić i Aleksa Radanov.

- Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara - dodao je Obradović.

Težak meč očekuje krilni centar Marko Jagodić Kuridža.

- Očekuje nas jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone. Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića i na to dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentativca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće. I tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru, čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje - zaključio je.

Utakmica se igra u nedelju sa početkom u 18 sati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.