BRAJANT PRESUDIO ZVEZDI: Crveno-beli imali Makabi, ali je njihove greške trojkama kaznio Ilajdža!
Foto: Starsport©

evroliga, 12. kolo

BRAJANT PRESUDIO ZVEZDI: Crveno-beli imali Makabi, ali je njihove greške trojkama kaznio Ilajdža!

Crveno-beli su vodili na nekih 5 minuta do kraja, ali potom nisu iskoristili nekoliko napada zaredom da se odlepe

Objavljeno: 22:29h

Crvena zvezda je doživelan novi poraz u Evroligi. Ovog puta su crveno-beli pali u Tel Avivu protiv Makabija 81:76.

Kao što i rezultat pokazuje, bila je ovo utakmica na jednu loptu, ili bolje reći na jednu grešku, s obzirom da su oba tima pravili dosta grešaka u napadu.

Ipak, crveno-beli su sami krivi za neuspeh, jer su bili nekih 5 minuta pre kraja u vrlo dobroj poziciji i imali vođstvo, ali su potom propustili nekoliko napada da naprave veću razliku i za to ih je kaznio Ilajdža Brajant sa dve uzastopne trojke i preokrenuo rezultat, te svoj tim odveo na 6 razlike.

Na kraju je isti igrač i stavio tačku na ovaj meč nekih 28 sekundi pre kraja kada je pogodio i svoju treću trojku i doneo svom timu nedostižnih 78:71.

Ponovo je odbrana Zvezde bila na vrlo visokom zadatku, ali je opet bilo dosta problema u napadu, dosta i promašenih otvorenih šuteva i nekih iznuđenih rešenja.

Nisu crveno-beli se predali ni kada je početkom drugog poluvremena Makabi otišao na 10 razlike, ali je sa tri uzastopne trojke Lojd na kraju treće i početkom poslednje doneo preokret u meču.

Ali nažalost, u poslednjih pomenutih 5-6 minuta crveno-beli su se mučili da dođu do koša, čak i posle dobrih odbrana i to je bio uzrok poraza.

Što se tiče strelaca, domaćina je do prve pobede posle nekoliko poraza predvodio Skoti Vilbekin sa 23 poena, a odmah iza njega je bio strelac ključnih poena Ilajdža Brajant sa 18, dok je Otelo Hanter postigao 13 uz 10 skokova.

foto: Printscreen/Euroleague.net

Kod Zvezde očekivano prvi košgeter je bio Lojd sa 24 poena, Davidovac je dodao 14 uz 10/10 sa linije penala, a 13 je ubacio O'Brajant.

foto: Printscreen/Euroleague.net
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.