HARDEN ODBIO NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI NBA LIGE: Zbog ovog poteza ceo košarkaški svet je na nogama!
Foto: EPA/Larry W Smith

kakav potez

HARDEN ODBIO NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI NBA LIGE: Zbog ovog poteza ceo košarkaški svet je na nogama!

Želi da ide iz Hjustona

Objavljeno:

Džejms Harden definitivno želi da napusti Hjuston rokitse zbog čega je odbio neverovatnu finansijsku ponudu kluba. Harden, koji je bio prvo lice franšize u prethodnih osam sezona, želi promenu i tim sa kojim bi mogao da bude konkurentan za titulu.

MVP regularnog dela sezone iz 2018. u ponedeljak je saopštio klubu svoju želju, pa nije bila dovoljna ni neverovatna ponuda "raketa".

Hjuston je ponudio Hardenu da produži ugovor na još dve godine i da za taj period inkasira 103 miliona dolara, čime bi postao prvi igrač u istoriji košarke sa ugovorom većim od 50 miliona dolara godišnje.

Međutim, "brada" je to odbila i sada se čeka za koju će franšizu zaigrati.

Američki mediji javljaju da kao destinaciju koju preferira navodno je naveo Njujork, tačnije njegov poznati deo Bruklin i tim Netsa.

foto: EPA/Erik S Lesser

To samo po sebi i nije preveliko iznenađenje, s obzirom na to da je već poznata ideja Kevina Durenta i Kajrija Irvinga da sa Hardenom naprave veliku trojku i oforme ekipu koja će odmah biti jedan od glavnih favorita za titulu.

Iz drugog plana Hardenu se nada i Filadelfija, na čijem čelu košarkaških operacija sada sedi dugogodišnji alfa i omega front-ofisa "raketa" Deril Mori, sa kojim igrač ima odlične odnose.

Pre Hardena, trejd iz Hjustona zatražio je i Rasel Vestburk, za koga su zainteresovani Njujork i Čikago, kao i fantastični defanzivac Pi-Džej Taker, koji je na "radaru" Majamija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.