EVROLIGA HITNO SAOPŠTILA: Pojavili se lažno pozitivni testovi igrača na koronu pred meč Armani - Zvezda!
Foto: EPA/Andrej Cukić

utakmica će se igrati

EVROLIGA HITNO SAOPŠTILA: Pojavili se lažno pozitivni testovi igrača na koronu pred meč Armani - Zvezda!

Sigurno neće doći ni do kakvog odlaganja meča

Objavljeno:

Nakon saopštenja u ponedeljak, 9. novembra, da je nekoliko članova tima Armanija iz Milana imalo pozitivan test na COVID-19, milanske vlasti u javnom zdravstvu primorale su tim da obustavi svoje aktivnost i svi ostanu u samoizolaciji.

Zbog velikog broja pozitivnih rezultata u kombinaciji sa nedostatkom simptoma, doktor ilanskog tima i službenik Evrolige smatrali su ih sumnjivim pozitivnim rezultatima PCR testa.

Prema evroligaškim košarkaškim zdravstvenim i bezbednosnim protokolima, koji kažu da "U slučaju da klub dobije lažni ili sumnjivi pozitivan rezultat PCR testa, pojedinac će biti dva puta ponovo testiran u dva uzastopna dana. Ako su i drugi i treći PCR test negativni, pojedinac će se smatrati negativnim,"

Čitav tim je odmah ponovo testiran, sa samo ograničenim brojem pozitivnih rezultata. Treći PCR test, primenjen kako na originalne PCR pozitivne osobe, tako i za ostale članove tima, napravljen je tek u petak, 13. novembra, zbog zahteva milanskih javnih zdravstvenih vlasti.

Nakon ovog poslednjeg testa, milanske vlasti iz javnog zdravstva odobrile su timu da ponovo započne sa radom, a svi pojedinci su se od danas smatrali negativnim i dostupnim za predstojeće utakmice Evrolige.

To znači da će se u sredu sigurno u Milanu igrati meč između domaćina i Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.