BOMBA! SRBIJA DOBILA STRANO POJAČANJE IZ SAD: Već u novembru oblači dres naše reprezentacije! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Iznenađenje

BOMBA! SRBIJA DOBILA STRANO POJAČANJE IZ SAD: Već u novembru oblači dres naše reprezentacije! (VIDEO)

Ponovo ćemo imati naturalizovanu košarkašicu u nacionalnom timu

Objavljeno:

Amerikanka ponovo u dresu ženske košarkaške reprezentacije Srbije! Dobro smo upamtili Danijel Pejdž koja je 2015. i 2016. godine bila deo najvećih uspeha srpske ženske košarke, a sada će njena naslednica postati Ivon Anderson.

Kako piše "Sportski žurnal", u predstojećem balonu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će biti napravljen u Istanbulu, deo selekcije Srbije biće i Andersonova.

Plejmejker iz SAD će se staviti na raspolaganje Marini Maljković za mečeve protiv Turske i Litvanije, a videćemo da li će ovom prilikom i debitovati.

Prema pravilima FIBA, na jednoj utakmici pravo nastupa ima samo jedna naturalizovana igračica, a u reprezentaciji Srbije sa tim statusom je Nikolina Milić, rođena Trebinjka, koja igra sjajno za španskog evroligaša Avenide.

Inače, posle studija na Univerzitetu Teksas, Andersonova je preko Švedske 2013. godine uplovila u profesionalne vode. Zatim se preselila u Torino, da bi u sezoni 2016-2017. sarađivala sa Marinom u Galatasaraju.

Kasnije je košarkaški put odveo u Olimpijakos. Prošle godine je kao članica Bešiktaša briljirala u Evrokupu (27,2 poena, 4,8 skokova, 5,6 asistencija) i prvenstvu Turske (25,9 poena, 4,7 skokova i 6,3 asistencije), a ove sezone u dresu Venecije, lidera Serije A, bez poraza, beleži prosek od 14 poena, 3,6 skokova i 4,4 asistencije po meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.