BODIROGA NEUTEŠAN NA AMFILOHIJEVOJ SAHRANI: U njegovim rečima krije se velika tajna!
Dejan Bodiroga, Foto: Zorana Jevtić

BIO JE DUHOVNA GROMADA

BODIROGA NEUTEŠAN NA AMFILOHIJEVOJ SAHRANI: U njegovim rečima krije se velika tajna!

Ceo srpski svet danas oplakuje odlazak još jednog svog duhovnika, a u rečima Dejana Bodiroge krije se nešto mnogo važno, za sve Srbe - ne samo one u granicama naše zemlje

Objavljeno: 15:00h

Veliki srpski duhovnik Amfilohije, nadaleko poštovan u crkvenim krugovima, preminuo je, a danas je sahranjen u Podgorici. Njegovoj sahrani prisustvovao je veliki broj vernika iz mnogih zemalja, a da daju počast velikanu došli su i mnogi poznati sportisti.

Jedan od njih bio je Dejan Bodiroga, koji je bio vidno potresen smrću crkvenog velikodostojnika koji se borio za ujedinjenje svih Srba, nevažno kako se zove zemlja u kojoj oni žive. U tome je bila tajna očuvanja našeg nacionalnog identiteta.

- Došli smo da se poklonimo velikom duhovniku, duhovnoj gromadi, velikom čoveku, za sve ono što je uradio za Srpsku pravoslavnu crkvu i za srpski narod. Ne samo ovde u Crnoj Gori, za očuvanje srpskog identiteta i srpske crkve, već za sve nas Srbe. Velika ličnost, izuzetan čovek u svakom smislu. Velika mi je čast što sam danas ovde da se poklonimo i ispratimo ga zajedno na večni počinak - rekao je Dejan Bodiroga za Nova.rs.

Težak gubitak za ceo srpski narod.

- Nenadoknadiv je. Svi znamo koliko je bio cenjen, ne samo u pravoslavnom, nego u celom hrišćanskom svetu i jedan od najcenjenih naših duhovnika. Zato je gubitak nenadoknadiv.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.