BRAT NBA SUPERSTARA UBIO ZVEZDU U PODMOSKOVLJU: Zvezda samoj sebi "pucala u noge" u poslednjoj četvrtini!
Foto: aba-liga.com

Evroliga, 6. kolo

BRAT NBA SUPERSTARA UBIO ZVEZDU U PODMOSKOVLJU: Zvezda samoj sebi "pucala u noge" u poslednjoj četvrtini!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 20:06h

Crvena zvezda je doživela novi poraz u Evroligi, a za njega je sama kriva pošto je odigrala katastrofalno poslednju četvrtinu i izgubila na kraju od Himkija 83:77.

Srpskom šampionu je presudio Erik Mekolum, brat NBA zvezde Si Džeja Mekoluma, koji je prosto bio nezaustavljiv u poslednjoj četvrtini pogodio četiri trojke i imao još nekoliko prodora do samog koša.

On je i napravio seriju svoje ekipe od 7:0 kojom su otišli na 11 poena razlike tri i po minuta pre kraja, što je uostalom bilo i prvi put da je jedna ekipa na celom meču imala dvocifrenu prednost.

Ekipa Saše Obradovića sama je kriva za ovaj poraz, jer je igrala dobro tokom 30 minuta i pre svega je imala priliku da ona bude ta koja će se odlepiti rezultatski i napraviti osetniju razliku.

Međutim, kada te prilike nisu iskoristili, onda su padali u završnicama svih četvrtina i to su kažnjavali domaćini koji su u tim trenucima preokretali rezultat i stizali do vođstva. Jednostavno rečeno, sve ono što rade tokom prvih 8 minuta četvrtine upropaste u poslednja dva minuta igrači u crveno-belim dresovima.

A onda su ušli u taj poslednji period potpuno pogubljeni, nisu znali šta će u napadu, gubili su lopte, grešili u dodavanjima, promašili i neke čiste šuteve i sve je to stiglo na naplatu.

Tako je tim iz Podmoskovlja stigao do svoje prve pobede u Evroligi ove sezone posle 5 poraza u prvih pet mečeva, dok je Zvezda sada na skoru 2-3 uz utakmicu manje.

Što se tiče strelaca najefikasniji kod Himkija bio je već pomenuti Mekolum sa 23 poena, od čega čak 4 trojke iz 5 pokušaja i sve u poslednjoj četvrtini. Šved je ubacio 15 poena, a Džordan Miki 11.

foto: Printscreen/Euroleague.net

Kod Crvene zvezde očekivano najefikasniji Džordan Lojd sa 18 poena, 14 je postigao debitant Džoni O'Brajant, a 11 je ubacio Kori Volden.

foto: Printscreen/Euroleague.net

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice. Himki je pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 83:77. Na kraju je Volden sa dve trojke zaredom ublažio poraz.

39. minut - Pogodio je trojku sada O'Brajant, ali čini se prekasno. Himki vodi 78:69.

37. minut - Dve trojke Himkija, očekivano nastavio je gde je stao Mekolum i Himki ima najveću prednost 74:66. Najgori period igre crveno-belih od početka utakmice.

35. minut - Crveno-belima je ostalo još samo 5 minuta za preokret, Kuzmić je sada odličan u odbrani, imao je dve odlične intervencije, prvo blokada nad Monroom, pa ukradena lopta. Zvezda posle slobodnih bacanja Lojda smanjuje na 68:64.

34. minut - Na ulasku u četvrti minut poslednje četvrtine nova trojka Erika Mekoluma koji je sam postigao poslednjih 8 koševa za Humki i sada ruski tim vodi 66:60, pa je Saša Obradović zatražio tajm-aut.

31. minut - Pogodio je trojku O'Brajant, ali na drugoj strani mu na isti način uzvraća Mekolum koji vezuje potom još jedan koš i Himki vodi 63:60.

III ČETVRTINA

30. minut - Opet je Zvezda propustila šansu da se odlepi, Teri je imao odličnu rolu u odbrani, ali to nije iskorišćeno. Opet je Himki uspeo da preokrene do kraja četvrtine i to poenima Mekoluma u poslednjoj sekundi 58:57.

26. minut - Dobro dodavanje Dobrića za Terija i zakucavanje, 48:53 za Zvezdu.

24. minut - Šved je promašio trojku, Kuzmić dolazi do lopte. Na drugoj strani O'Brajant gubi loptu. Šved je iznudio kontakt i dobio je dva slobodna bacanja. Pogodio je oba, 48:47. Hol je ubacio oba bacanja, 48:49.

23. minut - Greg Monro pogodio je oba bacanja, 46:43. Kuzmić je sâm u reketu i zakuacva, 46:45. Mekalum je promašio trojku, usledila je kontra i Lazić poentira, 46:47.

22. minut - Tri slobodna bacanja za Lojda. Pogodio je sva tri, 44:43.

II ČETVRTINA

20. minut - Gotovo je prvo poluvreme posle koga je rezultat 44:40. Crveno-beli su loše odigrali u poslednja dva minuta i dozvolili domaćinu da serijom 6:0 ode sa prednošću.

18. minut - Sada serija trojki na obe strane. Prvo je pogodio Šved na jednoj, ali mu je uzvratio Ročesti na drugoj strani. Pa onda pogađa i Bertans, ali u sledećem napadu O'Brajant pogađa van linije 6,75. Kuridža je potom odgovorio na dvojku Mikija i Zvezda vodi 40:38.

15. minut - Period dosta nepovezane igre oba tima. Himki je npogdio samo jednu trojku, dok su crveno-beli postigli svega četiri poena. Zvezda vodi 26:22.

I ČETVRTINA

10. minut - Vrlo dobra prva četvrtina crveno-belih posle koje vode 22:19, iako su umalo primili koš u poslednjoj sekundi. Ono što je dobro jeste da domaćin nije imao nijedan ofanzivan skok u prvoj deonici.

8. minut - Izuzetno dobra igra crveno-belih na obe strane terena. Samo da nije Tima onu seriju od 10:0 prekinuo trojkom. Ali Zvezda i dalje vodi 20:16.

6. minut - Prekinuo je sada Jerebko drugom trojkom na meču seriju Zvezde, ali na drugoj strani je odgovorio na isti način Volden, a potom odlična odbrana i tranzicija srpskog tima, pa Lazić pogađa trojku i potpuni preokret. Sada crveno-beli vode 14:13.

5. minut - Evo sada konačno Džordana Lojda koji vezuje 5 poena zaredom. Himki vodi 10:6.

3. minut - Loš početak Zvezde, bez poena iz igre i samo jednim koji je postigao debitant O'Brajant sa linije penala. S druge strane Jerebko je otvorio meč trojkom, a potom su poene vezali i Harašov i Monro, pa Himki vodi 7:1.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.