ODBIO DA IGRA ZA REPREZENTACIJU I SAD JE ODVEO MAJAMI U FINALE: Vrelina je vladar Istoka!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA, plej-of

ODBIO DA IGRA ZA REPREZENTACIJU I SAD JE ODVEO MAJAMI U FINALE: Vrelina je vladar Istoka!

Bem Adebajo je odigrao utakmicu karijere

Objavljeno: 08:39h

Ni na Istoku se nije dogodio preokret! Majami je šampion Istočne konferencije i plasirao se u veliko NBA finale pošto je u šestom meču serije pobedio Boston 125:113 i tako celu seriju dobio sa 4-2 u pobedama.

Dakle, u finalu će Lebron Džejms i njegovi Lejkersi igrati protiv njegovog bivšeg tima sa kojim je osvojio dva šampionska prstena.

Bem Adebajo se u potpunosti iskupio za, kako je sam rekao, krivicu što je njegov tim izgubio onaj prethodni meč kojim su Seltiksi smanjili na 3-2. Inače, on je prošle godine odbio da igra za reprezentaciju SAD na Mundobasketu u Kini, jer je hteo da se pripremi baš za uspeh sa Majamijem i to mu se isplatilo.

Sada je blistao kao nikada u karijeri i postavio lični rekord sa 32 poena šutirao je 11/15 iz igre i 10/11 sa linije slobodnih bacanja, a dodao je još 14 skokova i pet asistencija.

Boston je imao prednost od 97:96, a samo tri minuta kasnije Majami je vodio sa 107:102. Adebajo je zakucao preko Tajsa, vezao još neke poene, zatim i asistenciju za Robinsona koji je pogodio trojku.

Kada je Hiro na 3.31 do kraja pogodio "flouter" za 112:102 svima je bilo jasno da će Majami stići do trijumfa koji im je obezbedio plasman u veliko finale i utakmice sa Los Anđeles Lejkersima u seriji koja počinje u sredu.

Batler meč završio sa 22 poena i osam asistencija, Hiro je imao 19 poena i sedam asistencija, Igudala i Robinson su ubacili po 15, Dragić je imao 13 poena i sedam asistencija.

Braun je u redovima Bostona imao 26 poena i osam skokova, Tejtum je koketirao sa tripl-dablom sa 24 poena, 11 asistencija i sedam skokova, Smart i Kemba Voker su dodali po 20, dok je Hejvord sa 12 jedini još bio dvocifren.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.