DENVER BEZ NOVOG ČUDA! LEBRON TRIPL-DABLOM ODVEO LEJKERSE U FINALE! Nagetsi su dali sve što su imali!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA, plej-of

DENVER BEZ NOVOG ČUDA! LEBRON TRIPL-DABLOM ODVEO LEJKERSE U FINALE! Nagetsi su dali sve što su imali!

Lejkersi sada čekaju protivnika u finalu, pošto je u finalu Istočne konferencije trenutno 3-2 za Majami protiv Bostona

Objavljeno: 05:43h

Denver nije mogao i treći put da izvede čudo! Lejkersi su u velikom NBA finalu pošto su u petoj utakmici u seriji savladali Nagetse 117:107 i tako dobili finale Zapadne konferencije 4-1.

Dali su sve od sebe Nagetsi u ovom poslednjem meču, Marej je igrao povređen i u bolovima, Jokić je bio sputan faulovima od druge četvrtine, Grent je dao i više nego što se očekuje, Porter se trudio, kao i ostali, ali jednostavno "jezerdžije" su bile jače.

Kad god je trebalo da neko povuče, to su činili igrači u ljubičastim dresovima, tačnije, kad god su im se Nagetsi primakli, oni su imali odgovor i koristili su greške protivnika.

Nikola Jokić je odigrao najslabije u celom ovom plej-ofu i meč je završio sa 20 poena uz šut iz igre 9/16, sa 5 asistencija i 7 skokova.

Lebron Džejms je predvodio svoju ekipu sa tripl-dablom sa 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija. Odmah uz njega očekivano bio je Entoni Dejvis sa 27 poena, Deni Grin je dao doprinos sa 11 poena, a odlična je bila rola Aleksa Karuza, posebno u prvom poluvremenu kad je postigao 9 poena, a ukupno je postigao 11.

Što se tiče ostalih igrača Denvera, fenomenalan je bio Džeremi Grent sa 20 poena i 9 skokova, povređeni Džamal Marej je postigao 19, Pol Milsep 13, a Porter Džunior 10, kao i Monte Moris.

Mnogo rano je Jokić ušao u problem s faulovima, i to ga je odmah sputalo u prvom poluvremenu, pa su neki drugi igrači odmah morali da počnu da preuzimaju odgovornost, uprkos dobrom startu Nagetsa.

Nanizao je srpski reprezentativac posle uvodnih promašaja seriju od 9 poena, ali ju je prekinuo treći prekršaj koji je napravio nad Karuzom i zato je morao već sredinom druge četvrtine da ide na klupu, dok je s druge strane Lebron tek tada proigrao.

Uostalom, to je otprilike i napravilo dvocifrenu prednost "jezerdžija" do poluvremena na koje je "Kralj Džejms" otišao kao najefikasniji sa 16 poena.

Otežavajuća okolnost za Denver jeste bila što se Marej povredio i primetno je da se sve više muči s povredom, iako nije imao nameru da odustane.

Treća četvrtina Nagetsa je bila odlična kao i tokom celog plej-ofa, potpuno su se vratili u meč nakon što su u jednom momentu gubili 16 razlike i prišli su na samo dva poena zaostatka pre svega preko Grenta, Portera, ali i Jokića i Mareja koji su počeli da pogađaju.

Imali su Nagetsi svoju šansu u više navrata u poslednjoj deonici, ali najpre pri rezultatu 95:92 nisu iskoristili pet napada zaredom, posle čega su Lejkersi trojkom Dejvis otišli na 10 poena prednosti i tada je već delovalo kao da je kraj.

Jokić se nije predavao, smanjio je na 103:99 kad je pogodio uz faul Hauarda, ali odmah u narednom napadu Deni Grin pogađa trojku i ubrzo nakon toga Lebron je preuzeo stvar u svoje ruke, nanizao je 9 poena zaredom, opet je razlika bila dvocifrena i sve je bilo gotovo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.