OVAKO SU SUDIJE UBILE JOKIĆA I DENVER: Sramno je šta se sudi Jokiću kao faul, a Lebronu se ne sudi! (VIDEO)
Foto: EPA/Erik S Lesser

da li je moguće?

OVAKO SU SUDIJE UBILE JOKIĆA I DENVER: Sramno je šta se sudi Jokiću kao faul, a Lebronu se ne sudi! (VIDEO)

Svima je jasno da je sudijski kriterijum bio nejednak u ovoj situaciji

Objavljeno:

Navijači Denvera sigurno, ali i mnogi neutralni ljubitelji NBA košarke smatraju da sudije guraju Lejkerse u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Nagetsi su tokom noći poraženi u četvrtom meču u seriji i sada gube 3-1, a mnogima je suđenje na ovoj utakmici opet bilo sumnjivo i podsetilo ih na suđenje u onom prvom meču kada su se igračima Denvera olako svirali faulovi, a igračima Lejkersa nisu.

To je opet na svojoj koži osetio Nikola Jokić koji je zbog opterećenosti faulovima i odigrao ispod svog nivoa, a na kraju završnicu je i presedeo na klupi.

Uostalom najbolje to pokazuju momenti kada su mu dosuđeni četvrti i peti faul na meču i to oba u duelima sa Dejvisom, koji je daleko zaštićeniji u ovoj seriji, što čak priznaju i brojni američki sportski novinari i komentatori.

Tako se "Obrva" u jednoj borbi za položaj prilikom skoka dosetio i "zaključao" Jokićevu ruku i samo je potom pogledao sudije i dobio je faul, dok je Srbin ostao u šoku, ali nije smeo da reaguje, imajući u vidu da je zbog svojih takvih reakcija često dobijao i tehničke greške.

Odmah potom i druga situacija kada je Dejvis dobio faul uz koš i to peti faul za Jokića prilikom jednog prodora. Nakon što je šutnuo bacio se na parket i sudije su svirale faul, što recimo na drugoj strani nisu činile u sličnim situacijama.

Na kraju najbolje pokazuje ovaj primer različitog sudijskog kriterijuma kada za ovo Lebronu recimo nije sviran faul nad Džamalom Marejem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.